Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Din Görevlilerinin Sorunları masaya Yatırıldı

Din Görevlilerinin Sorunları masaya Yatırıldı

ISPARTA 27.10.2019 08:35:00 0
Din Görevlilerinin 
Sorunları masaya 
Yatırıldı
Diyanet – Sen Isparta Şubesinin teşkilat çalışması Sendikanın Genel Başkanı Mehmet Bayrak Tutar ve Genel Başkan Yardımcılarının katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda, din görevlilerinin yaşadığı sorunlar ve çözüm yolları görüşüldü.
 
Dün saat 10.00’da Öğretmenevi VİP Salonunda başlayan ve yaklaşık üç saat süren İl Divan toplantısına; Memur – Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet – Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca ile Hukuk ve Toplu Sözleşme’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, Isparta İl Başkanı Osman Akçil ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile ilçe temsilcileri katıldı.
 
Kur’an tilavetiyle başlayan toplantının başkanlığını ise Genel Başkan Mehmet Bayraktutar yaptı. Toplantıda, teşkilat çalışması kapsamında şube il divan toplantısı genel merkez yönetim kurulu üyeleri günlük çalışmalar kapsamında Diyanet – Sen’in çalışmaları, kazanımlar, ülke ve dünya gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.
AKÇİL; “KATILIMLARINIZ
TOPLANTIYA AYRI BİR RENK KATTI”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, başta genel merkezden gelen yöneticiler olmak üzere il dışından gelen tüm yöneticilere hoşgeldiniz dileklerini iletti. Başkan Akçil, konuşmasında; “Özellikle Diyanet – Sen Genel Başkanımız sayın Mehmet Bayraktutar ve Genel Başkan Yardımcılarımızın katılımları toplantıya ayrı bir renk katmıştır. Bundan dolayı da genel başkanımız ve genel başkan yardımcılarımıza Isparta Diyanet - Sen Şubesi, yönetim kurulu, üyeleri ve diğer arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Tabi ki bizim amacımız burada Diyanet – Sen’in yakışır bir misyonunu ortaya koymak ve daha ileriye taşımaktır. Gerek hizmetler noktasında gerekse maddi ve manevi noktada ve özellikle üyelerimizin sosyal ve özgü haklarında mücadele vermekle kalmayıp mücadelemizi milli ve manevi sahalarda da yapabileceğimizi bu toplantıda ifade ettik. Ayrıca diğer ülkelerdeki Müslüman kardeşlerimize yapılan zulmü şiddetle kınıyoruz.
“DİYANET – SEN BU ÜLKENİN
NİTELİKLİ GÜCÜDÜR”
Bizler tüm dünyadaki mazlumlara umut olmaya sendikacılığın da yıldızı olmaya devam edeceğiz. Biz Diyanet – Sen üyeleri bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürdüğümüz için başarılıyız. Başarılı olmaya, tabanımızın sesini en güçlü şekilde haykırmaya devam edeceğiz. Bizi güçlü kılan, güce kavuşturan, daha da güçlendirecek olan medeniyetimizin ve kültürümüzün desenleriyle bezenmiş nitelikleridir. Bu yönüyle Diyanet – Sen nitelikli güçtür, kimliği olan bir örgüttür. Sendikalarımız diyanetin ve müftülüklerimizin rakibi değil, kurum çalışan arasında köprü vazifesi gören bir örgüttür” dedi.
“ISPARTA’DA ÖNEMLİ
ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”
Başkan Akçil, Isparta’da yaptıkları hizmetler saymakla bitmeyeceğini de kaydederek; “Özellikle hedeflediğimiz hizmetler var, bu hizmetlerin başında diğer hedeflerimize de ulaşmak için özverili bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
BAYRAKTUTAR; “BARIŞ PINARI HAREKATINDA
DEVLETİMİZİN VE MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDAYIZ”
Diyanet – Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, toplantıda yaptığı konuşmada; “16 yıldır başarı ve istikrarın değişmeyen adresi Diyanet – Sen’e ülkemizin ve İslam coğrafyasının içinde bulunduğu zorlu şartlarda büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir. Zira ülkemiz ve coğrafyamız dış güçlerin ve onların içerdeki maşaları tarafından bin bir türlü fitne ile ayrıştırılmaya kaos ortamına, savaş ortamına çekilmeye çalışılıyor. Bunu en son Suriye’de sahneye konulmaya çalışıldığını görüyoruz. Onun içindir ki, Diyanet – Sen olarak Barış Pınarı Harekatında devletimizin ve Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bir kez daha deklare ediyoruz.
“ÜLKEMİZİN ETRAFI DÜŞMANLARLA
DOLU, ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”
Bugün Diyanet – Sen ülkemizde paratoner görevi yapmaktadır. Yapılan bütün saldırılar karşısında manevi bir istikamet çizdiği için şer odaklar tarafından hedef tahtasına oturtulmuştur. Yeni Türkiye’nin yenilenen yapısını anlayamayanlar bu gücün içinde olmayı seçmek yerine bu gücün karşısında durmuşlardır. İşte bizler 88 Bin üyesiyle bu memleketin bütün sorunlarında nasıl ki insiyatif almışsak bundan sonraki süreçte de almasını biliriz. Bakıyorum da birileri bu ülkeyi ABD’de hedef tahtasına oturtmuş. Bu mevzu sadece Kurucu liderler için geçerli olacak bir hal değildir. Devlete karşı tahammülleri olmayanlar kinlerini bu şekilde kusmuştur. Bizler de burada tek ses olarak diyoruz ki; Biz bu devletin paratonerleriyiz, devletimize uzanan elleri kırarız, liderimize uzanan dilleri koparırız, milletimize yapılanları asla ve asla affetmeyiz. Bugün dünyanın süper gücü olacak olan bu devletin ayak sesleri birilerini aptala çevirmiş olabilir. Onlar aptallıklarıyla bizler çalışmalarımızla yeni Türkiye yolculuğunu hızlandıracağız. Devlet manevi güçlerini elinde tuttuğu müddetçe varlığını hissettirir. Bugün varoluş sürecini tamamlayan silahlı kuvvetlerin yanında manevi kuvvet olarak görev üstlenmeye hazırız” dedi.
“ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ
KAZANIMLAR SAĞLADIK”
Memur-Sen’in ve Diyanet-Sen’in Türkiye’nin en örgütlü sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Bayraktutar; “Gerek ülke insanı gerekse dünya mazlumları için kayda değer çalışmalar yürütüyoruz. Böylesine güçlü örgütlü yapının bu ülkenin gelişmesine önemli katkıları olmuş ve olacaktır. Memleketimizin geleceği için hizmet ediyoruz. Bütün kritik süreçlerde milletin ihtiyacına tercüman olduk ve olmaya devam ediyoruz. Diyanet – Sen hiçbir zaman yalnızca ücret sendikacılığı yapmaz. Her zaman sosyal içerikli talepleri de gündeme taşıdık. Şükür bu gün hepsi gerçek oldu. Toplumun ihtiyaç duyduğu bu tekliflerimizin birer birer gerçekleştiğini görmek bizim için büyük onurdur. Bu mücadelenin emek,  hak ve alın teriyle yoğrulmuş her adımı anlamlı ve önemlidir. Çünkü bu mücadele adanmışlık mücadelesidir. Önce insan, önce emekle başlayan yürüyüşümüz, geleceğimiz, hayallerimiz kadardır diyerek ufuklar açmış, açmaya devam edecektir. Bu başarı Diyanet-Sen ailesinin başarısıdır” dedi.
KAFALARINA TAKILAN
TÜM SORULARI SORDULAR
İl divan toplantısının sonunda ilçe başkanlarının gerek Diyanet ve gerekse de Sendikal alandaki kafalarına takılan tüm soruları Genel Başkan Mehmet Bayraktutar tarafından cevaplandırıldı. Toplantı, yemek ikramıyla sona erdi.
 


Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °