Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

DİN – BİR – DER Isparta Şube Başkanı Zengi’den; Berat Kandili Mesajı

DİN – BİR – DER Isparta Şube Başkanı Zengi’den; Berat Kandili Mesajı

ISPARTA 7.04.2020 19:11:00 0
DİN – BİR – DER Isparta Şube Başkanı Zengi’den; 
Berat 
Kandili 
Mesajı
Kısa adı DİN – BİR – DER olan Din Görevlileri Birliği Derneği Isparta Şubesi Başkanı Süleyman Zengi, Mübarek Berat Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Başkan Zengi mesajında; “BERAT gecesinin gölgesine girmişiz, ufukta RAMAZAN AYI görünmüş, ama ufkumuz sisli, bizim yarınlarımızı aydınlat Yarabbi.. Dünya genelindeki Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ülkemizdeki can kayıplarından ve virüse yakalanan hastalardan dolayı büyük üzüntü duymaktayız. Bu sebeple hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, hastanede yatan hastalarımıza da acil şifalar diliyoruz. Yetkililerin aldıkları tedbirlerin sağlık ve afiyetimizin oluşmasına büyük katkılar yapacağı ümidini taşıyoruz.
 
Millet ve devlet olarak bu zorlu sürecin birlik ve beraberlikle aşılabileceği inancındayız. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde can siperane bir şekilde hayatlarını hiçe sayarak Covid-19 virüsüne maruz kalmış olan hastaları iyleştirmenin gayretinde olan başta Sağlık Bakanlığı ve Mensublarına, Hasta Bakıcılara ve tüm sağlık personeline canı gönülden şükranlarımızı arz ediyoruz. Mübarek Ramazan ayının Son Habercisi Muhammed (s.a.v.), Şaban’ın onüçüncü gecesi ümmeti hakkında şefaat istemiş, bu şefaatin üçte biri verilmiş, ondördüncü gecesi yine istemiş, üçte biri daha verilmiş, onbeşinci gece yine talep etmiş, bu gece şefaatın tamamı ihsan edilmiştir. Bu şefaatten mahrum olanlar, devenin ürküp kaçtığı gibi Allah’tan kaçanlardır. (bk. er-Râzî ve Ebussuud Efendi Tefsirleri, ed-Duhân Sûresi 3. ve 4. âyetlerin tefsiri; Hasan Basri Çantay, Kur’ân-ı Hakim ve Meâl-i Kerim, İstanbul 1959, III, 904, 905) Berat gecesi hakkında Allah Resulü şöyle buyurmuştur: “Şaban ayının onbeşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünü oruç tutun. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ: “Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim.
 
Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir bela ile) mübtela olan yok mu, ona kurtuluş vereyim. Şöyle olan yok mu? Böyle olan yok mu?” buyurur.” (İbn Mâce, H. no: 1388) Diğer bir hadiste de şöyle buyuruluyor: “Bu gece Şaban’ın onbeşinci gecesidir. Allah Teâlâ bu gecede Beni Kelb kabilesinin koyunlarının tüyleri sayısınca insanları Cehennem’den kurtarır. Ancak; Allah (CC); Kendisine ortak koşanların, Müslümanlara karşı kin ve düşmanlık besleyenlerin, Akrabaları ile münasebeti kesenler, Gururlu ve kibirlileri olanların, Ana-babasına asî olanların, İçki içmeye devam edenlerin yüzüne bakmaz.” (Buhârî, et-Tergîb ve’t- , II, 118) Berat kandilinde ne yapmalıdır? Kaza namazı ve nafile namaz kılmalı, Kur’an okumalı, Salavat getirmeli, Tevbe ve istiğfar etmeli, Sadaka vermeli Hamd etmeli , şükür halinde bulunmalı, Allah’ı çokça zikretmeli Allah’a yalvarmalı, Dua etmeli. Rabbim!... Sana Hamd’ü Senâlar, sonsuz Şükürler olsun, İnsanlığın efendisi, Peygamberimize Salât ve Selam olsun.
 
Allah’ım! Gazâbından yine senin merhametine sığınırız, Azabından, kullarının kötülüklerinden sana sığınırz, Şeytanların ayartmalarından sana sığınırız. Fâsık ve fâcirlerin bize zarar vermesinden sana sığınırız. Münâfıkların bize yaklaşmalarından senin hükmüne ve iradene sığınırız. Tüm Felaketlerden Sana Sığınırız Allah'ım! Zelzeleden, yıkıntı altında kalmaktan Sana sığınırız, Yüksek yerden düşmekten Sana sığınırız. Suda boğulmaktan ve yangından Sana sığınırız, SALGIN hastalıklardan sana sığınırız. Ölüm anında şeytanın gelip bizi aldatmasından Sana sığınırız. Senin yolunda, savaş esnasında, düşmandan kaçarken ölmekten sana sığınırız. Zehirli hayvanların sokmasıyla ölmekten Sana sığınırız. Allah’ım! Gam ve kederden sana sığınırız, Çaresizlik ve tembellikten Sana sığınırız. Korkaklık ve cimrilikten Sana sığınırız., Ağır borç altında ezilmekten sana sığınırız. İnsan’ın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan sana sığınırız. Güç sahibi olan kişilerin zulmüne uğramaktan Sana sığınırız. Yalnız sana ibadet eder ve yalnız senden yardım isteriz. Muhtacına muhtaç olmaktan sana sığınırız.
 
Fanilere boyun bükmek zilletinden sana sığınırız. Kahrın da hoş, lütfun da hoş, Kahrından senin lütfuna sığınırız. Helal dairesi bu kadar geniş iken Haram’a bulaşmaktan sana sığınırız. İbadet’siz, secde’siz kalmaktan sana sığınırız. Peygamberimiz senden ne istedi ise biz de onu isteriz. Habibin sana hangi şeyden sığındı ise, biz de ondan sana sığınırız. Allahım!... Karşı koyamadığımız felaketlerden sana sığınırız. Dermansız gibi görünen dertlerden sana sığınırız. “” “Şehirlerin anası “ olarak isimlendirilen Mekke’de, Ka’be-i Muazzama’da, Medine-i Münevvere de kabul olan dualar hürmetine bizim dualarımızı da kabul eyle, Camilerimiz kapalı, cemaatimiz bîçâre, sen çâreler ihsan eyle Yârabbi... Rabbim yükümüzü hafifletsin, Üzerimizdeki ağırlığı kaldırsın Gönlümüze genişlik versin, Yüreğimize inşirah versin. İnsanlığın üzerinden şu illeti, musibeti kaldırsın. Allah’ın selamı, sıhhat ve âfiyeti üzerimize olsun. Dualarımızı kabul eyle, bizleri eli boş geri çevirme Allahım... Berat kandilimiz mübarek olsun BERAT gecemizi, cümle dertlerimizden, günahlarımızdan BERAT’ımıza vesile kıl Yarabbi... Amin Amin Amin” dedi.

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °