Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

DİN-BİR-DER Başkanı Süleyman Zengi’den; Camiler Haftası Kutlama Mesajı

DİN-BİR-DER Başkanı Süleyman Zengi’den; Camiler Haftası Kutlama Mesajı

ISPARTA 3.10.2020 12:24:00 0
DİN-BİR-DER Başkanı Süleyman Zengi’den; 
Camiler Haftası 
Kutlama Mesajı
Kısa adı DİN-BİR-DER olan Din Görevlileri Birliği Derneği Isparta Şubesi Başkanı Süleyman Zengi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Başkan Zengi mesajında; “1 – 7 EKİM Camiler ve Din Hizmetine Vakfedilmiş Ömürler Camiler hem Allah’a ibadet edilen hem de ilim ve hikmet öğrenilen şerefli mekanlardır. Allah katından en makbul olan camiler, (Müslüm Mesacid, 288) içinde Rabbimizin adını andığımız, kulluğumuzu, dualarımızı, niyazlarımızı, O’na arz ettiğimiz mukaddes yerlerdir. Camilerimiz dil, renk, ırk makam, mevki farkı gözetmeden mümin gönülleri birleştirir, imanımızı ve istiklalimizi simgeler. Minareleri tevhidin sembolü, ezanları şehâdetin temeli, mihrap, kürsü ve minberleri hak ve hakikatin sesi, safları huzur ve güvenin teminatıdır.
 
Camilerde din hizmeti yürütenlere “Hademe-i Hayrat’ denir. Çünkü onlar, ömürlerini din hizmetine vakfetmiş insanlardır. Onlar, şehrin manevi hayatına yön veren Müftüler, okudukları ezanlarla insanlığı kurtuluşa çağıran Müezzinler, mihraba geçtiğinde namaza önderlik eden İmamlar, minber ve kürsüden İslam’ın dosdoğru yolunu öğreten Vazilerdir. Çocuklarımızı yüce kitabımızla ve Peygamberimizin örnek hayatıyla buluşturan Kur’an Kursu öğreticilerimizdir. Rabbimizin “Allah’a çağıran, salih amel işleyen ve ‘Kuşkusuz ben Müslümanlardanım’ diyenden daha güzel sözlü kimdir” (Fussilet, 41/33) müjdesine nail olmaya çalışan Hocalarımızdır. "Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler.
 
İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur." (Tevbe 18) İslam cami merkezli bir din ve medeniyettir. Yeryüzünde inşa edilen ilk mescit Kabe olmuş, kainatın efendisi, nübüvvet zincirinin son halkası Hz. Muhammed Mustafa (SAS) Kabe ikliminde doğup büyümüş, kıyamete kadar insanlığı aydınlatacak son kitap olan Kur'an-ı Kerim de Kabe'nin bulunduğu Mekke'de nazil olmuştur. Allah Resûlünün (SAS) Medine'ye hicretinin ardından ilk işi de cami inşa etmek olmuştur. İslâm camiyi hayatın ve toplumun merkezine oturtmuş, yüzyıllar boyunca camiler Müslümanların Sosyal, Siyasi, Askeri Ve İctimai tüm meselelerinin görüşülüp çözüme kavuşturulduğu mekânlar olmuştur. Kur'an-ı Kerim'de ifade edildiği üzere müminlerin camileri inşa etmek kadar imar etme sorumlulukları da vardır. Bugün maalesef İslam alemi olarak camileri inşa etmekte gösterdiğimiz başarı ve gayreti, onları ihya ve imar etmekte göstermiyoruz.
 
Bu bakımdan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Boynu bükük ve cemaatsiz camilerin ihya ve imar edilmesi, Müslümanların dirilişi ve İslam dünyasının birliği yolundaki en önemli kilometre taşlarından biri olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bu yıl cami ve ilim temasıyla idrak edilecek olan Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyorum. Allah Resulü (SAS) ve Seyyidül müezzinin Bilali Habeşi başta olmak üzere dünden bugüne camilerimizden güzeran eyleyen din gönüllüsü muhterem hocalarımıza ve cemaatimize Allah'tan rahmet, berhayat olanlara hayırlı uzun ömürler dilerim” dedi.
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °