Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Dere Mahallesi Sakinleri; Başıboş Hayvanlardan Bıktık Artık!

Dere Mahallesi Sakinleri; Başıboş Hayvanlardan Bıktık Artık!

ISPARTA 21.09.2020 10:42:00 0
Dere Mahallesi Sakinleri; 
Başıboş 
Hayvanlardan
Bıktık Artık!
Dere Mahallesi Sakinleri, mahallede başıboş bırakılan ve uyarılara rağmen sahiplerinin toplamadığı ineklerden büyük rahatsızlık duymaya başladı. Mahalle sakinleri yerel yöneticilerden soruna çözüm bulunmasını istiyor.
 
DERE MAHALLESİ BAHÇE SAKİNLERİ
BAŞIBOŞ İNEKLERDEN MUZDARİP
Soruna bir an önce çözüm bulunmasını isteyen Dere Mahallesi Sakinleri, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdiler; “Mahallemizde uzun yıllar bazı evlerimizde büyükbaş küçükbaş hayvanlar beslenmekte. Son 7 – 8 yıldır bazı çobanlar hayvanlarını mahalle sınırlarında bulunan özel mülklerde hayvanlarını otlatmakta dolayısıyla bahçelerimizde bulunan meyve ağaçları ve yaz mevsimi itibariyle dikmiş olduğumuz ürünlere zarar vermektedir.
Her defasında çobanları uyarmamıza rağmen ısrarla hayvanlarını başıboş bırakarak bizlere zarar vermekteler.
“EKİP DİKTİĞİMİZ ÜRÜNLERE
ZARAR VERİYORLAR”
Yeni muhtarımız Şakir Taşçeken’in tüm yaptırımlarına karşılık bu duruma devam etmektedirler. Bizim gayemiz bu kişilerin ekmeği ile oynamak değil. Diğer hayvan besleyen mahalle sakinleri gibi evlerinde veya barınaklarında hayvan besleyerek zarar vermemelidirler.
“O ARAZİLER AYNI ZAMANDA
MİLLİ PARK SINIRLARI İÇİNDE”
Adeta mahalle Hindistan ülkesinde olduğu gibi başıboş dolaşan ineklerden farkı kalmadı. Artık bu olumsuzluğa yerel yöneticilere dur demesini rica ediyoruz. Aynı zamanda o araziler milli park sınırları içinde ve oralarda da hayvan otlatıp tabiatımızı bozmaktadırlar” dedi.
 
 
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °