Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Denizli Lavantalı Gazoz üretti: Ya Isparta?

Denizli Lavantalı Gazoz üretti: Ya Isparta?

ISPARTA 28.07.2019 11:47:00 0
Denizli Lavantalı Gazoz üretti: 
Ya Isparta?
Denizli ilinde Lavanta’nın Gazoz’u üretildi. Peki, Lavantasıyla ünlü olduğumuzu iddia ettiğimiz ilimiz Isparta’da böyle bir üretim söz konusu mu?
 
Keçiborlu’nu Kuyucak Köyümüz lavanta konusunda gerek ülke gerek dünyanın her yerinden ziyaretçi alıyor. Köyde, lavantayla ilgili sabundan kremine kadar ürünler de üretilmiş durumda. Peki, Lavantanın Gazoz’u üretildi mi?
DENİZLİ, LAVANTA’DAN
GAZOZ ÜRETTİ
Oysa Denizli ilinde lavantadan gazoz üretildi. İşte bu konuda çıkan haber: Lavantalı gazoz üretti, siparişlere yetişemiyor. Denizli’de 12 yaşında çırak olarak gazoz işletmesinde çalışmaya başlayan, 26 yıl önce se kendi fabrikasını kuran Mehmet Hulus Ay (72), 2 ay önce deneme amacıyla lavanta aromalı gazoz üretti.
Lavantalı gazozun beğenildiğini belirten Ay, siparişlere yetişmekte güçlük çektiklerini söyledi. Denizli’de ş adamı Mehmet Hulus Ay, 12 yaşındayken 1959 yılında kentteki bir gazoz işletmesinde çalışmaya başladı. İşletmeden, işin inceliklerini öğrendikten sonra 1972 yılında ayrılan Ay, bundan sonra da çeşitli meşrubat firmalarının şehirdeki bayiliğini üstlendi.  
SİPARİŞLERE YETİŞEMİYOR
Firma sahibi Ay, lavanta aromalı gazozlar için çok sayıda sipariş aldıklarını, talepler karşılamak için yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Türkiye’ye güzel bir lezzet kazandırdıkları çn gururlu olduklarını kaydeden Ay, “Ürettiğimiz gazoz, damaklarda ayrı bir tat bırakacak. Lavantalı gazozun ilerde çok tercih edilen bir içecek olacağını düşünüyorum. İçenler çok beğeniyor. 7-8 firmadan üretim için talep aldık. Siparişler karşılayabilmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bazı meslektaşlarım bunun tarifini almak için sıraya geçti. Bizim için de üretir misin diye soruyorlar” dedi.
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °