Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Denetimli Serbestlik Personelinden Yeni Atılım; İşitme Engelli Hükümlüler İçin; İşaret Dili Öğrendiler

Denetimli Serbestlik Personelinden Yeni Atılım; İşitme Engelli Hükümlüler İçin; İşaret Dili Öğrendiler

ISPARTA 27.06.2020 06:10:00 0
Denetimli Serbestlik Personelinden Yeni Atılım; 
İşitme Engelli Hükümlüler İçin; 
İşaret 
Dili 
Öğrendiler
YUNUS ÖZLER – ÖZEL HABER:
Isparta kapsamında bin yükümlünün infaz, eğitim ve rehabilitasyon süreçlerinde aktif rol olan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışanlarına işaret dili eğitimi verildi. Kurs için çekilen klibin provası ise dün gerçekleştirildi.
 
Engelli yükümlülere sunulan hizmet kalitesini ve verimliliğini arttırmayı amaçlayan Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, personeline yönelik iki ay önce başlayan işaret dili eğitimleri sona erdi.
İŞARET DİLİ ÖĞRENDİLER…
Isparta Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen işaret dili uzmanı eşliğinde verilen eğitimlerde müdürlük bünyesinde görev alan idareci, psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, öğretmen, vaka sorumlusu ve büro memurlarından oluşan 16 kişi katılım sağladı.
ŞAHİN; “YÜKÜMLÜLERİN REHABİLİTASYONU
İÇİN ÖNEMLİ BİR EĞİTİM”  
İşaret dili eğitimleri ile işitme engelli hükümlülerle daha rahat anlaşabileceklerini ifade eden Isparta Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Gerek Cumhuriyet Başsavcılığımız gerekse Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz tarafından, yükümlülerin rehabilitasyonu ve topluma yararlı bireyler olarak yeniden kazandırılması için en üst seviyede hizmet sağlama gayreti gösteriyoruz.
“DEZAVANTAJLI
GPURLAR İÇİN EĞİTİM”
Dezavantajlı durumda bulunan engelli yükümlülerimizin de yürütülen iyileştirme çalışmalarından tam anlamıyla faydalanması ve personelimizin kişisel gelişimlerinin sağlanması açısından önem arz eden eğitimlere benzer şekilde ve geliştirilerek devam edilecektir" dedi.
“15 TEMMUZ’UN YILDÖNÜMÜNDE YAYINLAMAK ÜZERE
İŞARET DİLİYLE İSTİKLAL MARŞI KLİBİ HAZIRLIYORUZ”
Söz konusu kursun 2 ay sürdüğünü ve şimdi ise 15 Temmuz’un yıldönümü için ‘İşaret Diliyle İstiklal Marşı’ Özel Klibi hazırlığı içinde olduklarını ifade eden Müdür Fatih Ziya Şahin; “Bilindiği gibi, 15 Temmuz ülkemiz için son derece önemli. Zira, o tarih FETÖ’nün hain darbe girişiminde bulunduğu tarihtir. Bu yılki yıldönümünde biz de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak Türkiye Cumhuriyetimizin temel unsurlarından olan İstiklal Marşımızı işaret diliyle söyleyerek bir klip oluşturma çalışması yapıyoruz. Bu çalışmayı o tarihe kadar tamamlayıp 15 Temmuz’un yıldönümünde tüm kesimlerle paylaşacağız” dedi.
 
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °