Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Denetim Komisyonu yenilendi

Denetim Komisyonu yenilendi

ISPARTA 10.06.2019 13:18:00 0
Denetim Komisyonu yenilendi
HABER: Yunus ÖZLER
Belediye Meclisi, geçtiğimiz Ocak ayında seçilen Denetim Komisyonunu yeniden belirledi. Gerekçe ise, Denetim Komisyonuna seçilen üyelerin Çiftçi Mallarını Koruma Komisyonuna da seçilmiş olması. Komisyonda üçü Ak Partili, biri MHP ve birisi de İYİ Partili olmak üzere beş meclis üyesi yer aldı.  
 
BELEDİYE’NİN HESAPLARINI
DENETLEYECEKLER
Dün yapılan Belediye Meclisi Haziran ayı birinci toplantısında, Belediye’nin hesaplarını denetlemek için kurulan ve görev süresi dolan Denetim Komisyonu’nun aynı yıl içinde ikinci defa seçimleri yapıldı.
AK PARTİ’DEN 3, MHP VE İYİ PARTİ’DEN
BİRER ÜYE KOMİSYONA SEÇİLDİ
Ak Parti’nin Meclis Grup Sözcüsü Fahretdin Gözgün, söz alarak Denetim Komisyonu üyeliklerine Ak Parti’den Fahretdin Gözgün, Uğur Büyükçulcu ve Sezgin Gülatan’ı teklif etti. Kanun gereği parti üyelerinin meclisteki sayılarına göre belirlenen ve buna göre 3 iktidar, 2 muhalefet partisi temsilcisinin olması gereken komisyona muhalif parti temsilcisi olarak da MHP’den Hasan Hüseyin Akagündüz ve İYİ Parti’den Ahmet Aydoğdu teklif edildi. 
KOMİSYON OY BİRLİĞİ
İLE KABUL EDİLDİ
Yapılan oylama sonucu teklif edilen isimler oy birliği ile söz konusu komisyona seçildiler. Denetim komisyonu bir yıl süre ile belediye hesaplarını denetlemek üzere görev yapacak.
ŞENOL; “AYNI İSİMLER İKİ
KOMİSYONA DA SEÇİLMİŞ”
Denetim Komisyonu’nun Ocak ayında seçilerek belirlenmesine rağmen Haziran ayında neden yeniden seçim yapıldığının sorulması üzerine Meclise Başkanlık eden Meclis 1. Başkanvekili Mehmet Ali Şenol, Ocak ayında Denetim Komisyonuna seçilen isimlerin aynı zamanda Çiftçi Malları Koruma Komisyonuna da seçildiğinden dolayı Denetim Komisyonunun yenilenme zaruriyetinin doğduğunu söyledi.
 

Anahtar Kelimeler: yenilendi komisyonu denetim
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °