Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Demirel’in sevdiği eserler seslendirildi

Demirel’in sevdiği eserler seslendirildi

ISPARTA 18.06.2018 13:28:00 0
Demirel’in sevdiği eserler seslendirildi

17 Haziran 2015 tarihinde ebediyete uğurladığımız, Türk Siyasetinin en önemli isimleri arasında yerini alan; siyaset hayatı boyunca pek çok ilke imza atan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefatının üçüncü yılında adını taşıyan üniversitede, rahmet ve minnetle anıldı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende, Demirel’in sevdiği eserler, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Akademik Orkestrasınca Tenor Doç. Ömer Türkmenoğlu eşliğinde seslendirildi.

Törende bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, Demirel’in ülkemiz için birçok yere imza attığını, bunun en güçlü örneğinin de adını taşıyan üniversite olduğunu söyledi. Kurulduğu günden bu yana her alanda itici güç haline gelen SDÜ’nün dünyada da kendinden söz ettiren bir üniversite olduğunu vurgulayan Dulupçu, “Demirel’in attığı bu imza, bugün her yerde konuşulan bir imza. Bu üniversite var oldukça, Demirel’i anmaya, adını yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmasının devamında “Süleyman Demirel”i bir renk olarak tanımlayan Dulupçu, 9. Cumhurbaşkanının sanata çok önem verdiğini daha fazla gelişmesi için sürekli çabaladığını, bugün de çok önem verdiği sanatsal bir etkinlikle kendisini andıklarını belirtti.

Demirel Vakfı Başkanı Nihan Demirel Atasagun ise Süleyman Demirel ile Şevket Demirel’i çok özlediklerini ifade ederek “Bir omzumda amcamı, diğer omzumda ise babamı taşıyorum. Onlara buradan rahmet diliyor, başarılarıyla göğsümüzü kabartan Süleyman Demirel Üniversitesine böyle bir törendüzenledikleri için teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından geçtiğimiz yıl yapılan SDÜKKAN Tasarım Yarışmasında birinci olan Mimarlık Fakültesi Öğrencisi Emrecan Akyolcu’nun Süleyman Demirel’i anlatan tasarım T-shirti, Süleyman Demirel Kalkınma Müzesi’nde sergilenmek üzere Nihan Demirel Atasagun’a teslim edildi.


Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °