Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Davraz Kayak Merkezi'nde Tüm Alt Yapı Mükemmel; Tek Eksik KAR

Davraz Kayak Merkezi'nde Tüm Alt Yapı Mükemmel; Tek Eksik KAR

ISPARTA 3.01.2021 08:55:00 0
Davraz Kayak Merkezi
HABER: Yunus ÖZLER 
Davraz Kayak Merkezinden Sorumlu İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Av. Abdullah Çelik, son yapılan yatırımlarla Kayak Merkezinde altyapının mükemmel hale getirildiğini belirterek; “Merkezimizde şuanda tek eksik kar. Önümüzdeki Salı günü kar yağışı bekliyoruz. Eğer, bu gerçekleşirse Kayak Sezonumuzu da açacağız” dedi.

 
Bu kış mevsiminde havaların günlük – güneşlik gitmesi, bırakın kar yağmasını yağmurun bile yağmaması insanları endişelendirirken, Akdeniz’in İncisi olarak bilinen Davraz Kayak Merkezi de bu ‘günlük – güneşlik’ hava şartlarından olumsuz etkileniyor. Merkezde her şey hazır olmasına rağmen karın yağmaması nedeniyle yeni kayak sezonu henüz açılamadı.

ABDULLAH ÇELİK, DAVRAZ KAYAK
MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Dün Davraz Kayak Merkezine giderek yeni sezon öncesi son hazırlıkları yerinde inceleyen Davraz Kayak Merkezinden Sorumlu İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Av. Abdullah Çelik, merkezde yeni yapılan yatırımlarla birlikte merkezin yeni kayak sezonuna hazır hale getirildiğini söyledi.

ÇELİK; “TESİSLER BÖLGESİNDE KAR YOK, YUKARI BÖLGELERDE 10 CM. KALINLIĞINDA KAR MEVCUT ANCAK…”
Şuanda Davraz Kayak Merkezinde tek eksiğin kar olduğunu ifade eden Abdullah Çelik, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Kar yağdığı dönemlerde aşağıda kar olmazken yukarılarda kar oluyor. Bugün de böyle aslında. Şuanda Kayak Merkezimizin üst bölgelerinde 10 cm’ye kadar kar mevcut. Fakat bu kar kayak yapmaya müsait kar kalınlığı değil. Daha fazla kar yağması ve kar olması gerekiyor.

“TEK EKSİĞİMİZ KAR”
Bu nedenle, şuanda merkezimizde kar bekliyoruz. Zira, tek eksiğimiz kar. Bu konuda Meteoroloji ile yaptığımız görüşmeler neticesinde önümüzdeki Salı günü kar yağışının tahmin edildiğini öğrendik. Olmazsa, önümüzdeki hafta sonu yani 8 – 9 Ocak gibi kar yağışı bekliyoruz. İnşaallah, belirttiğim tarihlerde kar yağışı gerçekleşirse Merkezimizde 2021 Yılı Kayak Sezonunu da açacağız. Kar da yağdığı takdirde Davraz Kayak Merkezimize kayak sporcuları ve misafirler yoğun ilgi gösterecektir” dedi.
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °