Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Davraz Kayak Merkezi’nde sömestr hareketliliği

Davraz Kayak Merkezi’nde sömestr hareketliliği

ISPARTA 23.01.2019 09:02:00 0
Davraz Kayak Merkezi’nde sömestr hareketliliği
Isparta'nın Davraz Kayak Merkezi, sezonun en hareketli günlerini yaşıyor. Kar kalınlığının zirvede 2, tesisler bölgesinde 1 metreyi aştığı merkez, yarıyıl tatiline dolu dolu girdi. Bölgedeki 3 otelin doluluk oranı yüzde 90'a yaklaşırken hafta sonları ise günlük 10 binden fazla günübirlikçi Davraz Kayak Merkezini ziyaret ediyor. Özellikle hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle telesiyejlere kuyruk oluşuyor. Bu yıl kar yağışının yoğun olması nedeniyle hava şartlarının uygun gitmesi halinde sezonun uzayacağı düşünülüyor. 

2635 rakımlı Davraz Dağı'ndaki Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi, kayak tutkunlarını bu yıl erken ağırlamaya başladı. Sadece Türkiye'den değil yurtdışından da ilgi gören Davraz Kayak Merkezi, çığ ve kaybolma tehlikesi olmayan, hem Alp hem de Kuzey disiplini kayak yapılabilen nadir merkezlerden biri olarak gösteriliyor. Davraz Kayak Merkezi'nde 122 oda 280 yatak kapasiteli Sirene Davraz Otel, 17 oda 55 yatak kapasiteli İsperia Davraz Otel ile SDÜ Davraz Araştırma Uygulama Otellerinde doluluk oranı, yüzde 90'a yaklaştı.
SÖMESTR HAZIRLARI TAMAM
TOROS Dağları'nın zirvesinde kurulu 2 bin 637 rakımlı Davraz'daki Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Uygulama ve Araştırma Oteli, 'sömestr tatili' için tüm hazırlıklarını tamamladı. Otel Koordinatörü Özgür Davras, "Sömestr Tatili'nde aileleri ile birlikte öğrencilerimizi 7 farklı renk alan Eğirdir Gölü'nün eşsiz güzelliğinde kayak yapmaya davet ediyoruz" dedi. Otelin 42 odasının 21'inin kayak pisti manzaralı olduğunu söyleyen Davras, "Misafirlerimize ev konforunu hissettirerek güzel bir kayak tatili deneyimi sunuyoruz" dedi. Davraz'da kayak sporunun yanı sıra dağcılık, kaya tırmanışı, yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, jeep safari, kamp, off- road, endemikbitki fotoğrafçılığı yapılabiliyor.
'KAR KALINLIĞI 2 METREYİ BULUYOR'
Zirvede kar kalınlığının 2 metreyi bulduğunu aktaran kayak eğitmenleri, oteller bölgesinde ise kar kalınlığının 1 metrenin üzerinde olduğunu kaydetti. 
Isparta'ya 26 kilometre uzaklıktaki Davraz Kayak Merkezi, Eğirdir Gölü'ne 40 kilometre mesafede. Kayak yapanlara Eğirdir Gölü'nün muhteşem manzarasını da sunan Davraz Kayak Merkezi, saatte bin kişi taşıma kapasiteli 3 telesiyej ve T-Bar tesisine sahip. Kayak Merkezi'nde Kuzey ve Alp disiplini, tur kayağı, snowboard, dağcılık, botanik gözlemcilik, yamaç paraşütü ve trekking yapma imkanı bulunuyor. Antalya'ya 154, Ankara'ya 452, İzmir'e 420 ve İstanbul'a 643 kilometre mesafedeki Davraz, Süleyman Demirel Havalimanı'na ise 58 kilometre uzaklıkta.

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °