Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Davraz’a 7 milyon TL’lik spor salonu yatırımı

Davraz’a 7 milyon TL’lik spor salonu yatırımı

ISPARTA 8.03.2018 06:15:00 0
Davraz’a 7 milyon TL’lik spor salonu yatırımı
Davraz Kayak Merkezine spor salonu yapılması için yürütülen çalışmada sonuç alındı. Hem de Türkiye’de bir ilk olarak yapılacak spor salonu 7 milyon TL’lik doğu tipi spor salonu olacak. Spor salonu için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleri ile Spor Toto Teşkilat reklamlarının sürekli yer alması karşılığında 4 Milyon TL ödenek Spor Toto’dan sağlandı. Davraz’a yapılacak spor salonu için gerekli karar dün İl Genel Meclis toplantısında alındı.
 
Akdeniz’in incisi Davraz Kayak Merkezine TBMM Plan ve bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleri ile yeni bir yatırım geliyor. Davraz Kayak Merkezinin sporcu kamp merkezi olması için yapılması planlanan kapalı spor salonu için Spor Toto teşkilatından reklam karşılığı 4 milyon TL ödenek sağlandı. İl Özel İdaresi tarafından yapılacak Doğu Tipi spor salonu Türkiye'de bir ilk olacak. İçerisinde aynı anda iki takımın çalışma yapabileceği iki spor salonunun yanında çok amaçlı salonlar olan iki katlı spor salonu, -30 dereceye kadar soğuk havalara dayanıklı olacak. Spor salonun dış cephesi kalın taş duvardan yapılacak, çatısı ise kar yüküne dayanıklı olacak. Dün yapılan İl Genel Meclis toplantısında kararı alınan spor salonu için ihale hazırlıklarına hemen başlanacağı belirtildi.
KOMİSYON UYGUN GÖRDÜ
İl Özel idaresi Genel Sekreterliği’nin Valilik Makamınca havaleli olan spor salonu teklifi için ilgili komisyon raporu şöyle; “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı Yönetim Kurulu’nun 12.02.2018 tarih ve 13 nolu toplantısında; İlimiz Özel İdaresince Merkez Büyükhacılar Davraz Kayak Merkezi mevkiine Doğu Tipi Spor Salonu yaptırılabilmesi amacıyla söz konusu tesiste Spor Toto Teşkilat reklamlarının sürekli yer alması karşılığında KDV hariç 4.000.000,00 TL ödenmesine karar verildiği, bu nedenle Merkez Büyükhacılar Davraz Kayak Merkezi mevkiine Doğu Tipi Spor Salonu yaptırılabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile ekli sözleşme hükümleri doğrultusunda ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 64/a maddesi kapsamında ve yıllara sari olarak gerçekleştirilmek üzere işbirliği yapılması komisyonumuzca uygun mütalaa edilmiştir.”
Komisyon raporu il genel meclisinde yapılan oylama ile kabul edildi. GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °