Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Dağ yolunun yapımına karşı olmamalıyız

Dağ yolunun yapımına karşı olmamalıyız

ISPARTA 9.01.2017 05:17:00 0
Dağ yolunun yapımına karşı olmamalıyız
Isparta-Burdur arasını 14 kilometreye düşürecek Dostluk yolunun duble olmasına Burdur’daki bazı isimler sert şekilde karşı çıkmıştı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yolun kısaltılarak yapılmasına karşı olmamaları gerektiğini belirterek, “Bence o yol yapılmalı” dedi.
Isparta-Burdur arasındaki dağ yolu olarak bilinen Dostluk yolunun 21 kilometreden 14 kilometreye düşürülmesi için yakın zamanda duble yapım ihaleye çıkılması bekleniyor. Geçtiğimiz aylarda Karayolları tarafından yolun projesi açıklandığında Burdur’dan bazı isimler yolun kısalacak olmasına karşı çıkmış, bunun Burdur’a zarar vereceğini savunmuşlardı. Yolun kısaltılarak duble yapılmasına en sert tepki ise Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar’dan gelmişti. Bir vatandaş da internetten imza kampanyası başlatarak yolun yapılmamasını talep etmişti. Burdur Belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz, K32’de katıldığı Birebir Programı’nda bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
ISPARTALILARIN BURDUR’A GELMESİNİN ÖNÜNÜ AÇMIŞ OLURUZ
Yapılanın kötüsünün olmayacağını belirten Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Yapılana karşı değilim. Bence o yol yapılmalı. Bir de şu tarafından bakalım; Burdur esnafı, hizmet üretiminde Ispartalı esnaftan daha farklı bir anlayışla, daha pozitif ve daha akılcı şeyler yaparsa Ispartalı hemşerilerimizin Burdur’a gelmelerinin önünü açmış oluruz” dedi.
BİZ YOLUN YAPILMASINA KARŞI OLMAMALIYIZ
Ispartalı vatandaşların da Burdur’u sık sık ziyarete geldiklerini ifade eden Ercengiz, şunları söyledi:  “Burdur Gölü etrafında yaptığımız çalışmalar ve şehir merkezi içerisinde yaptığımız bir takım değişikliklerin Ispartalı vatandaşlarımız tarafından ilgiyle takip edildiğini görüyorum. Hafta sonları birçok Isparta plakalı aracı Burdur’da görebiliyorum. Örneğin Solo Türk Festivali vardı. Uçak gösterisi yaptık belki o gün Isparta’dan Burdur’a 500’ün üzerinde araç geldi. Yolları yakınlaştırmak bir takım şeyleri uzaklaştırmak ne engeller ne de önüne geçebilirsiniz. Biz yolun yapılmasına karşı olmamalıyız. Ben bu düşüncede değilim.
BİR ELMANIN 2 YARISI GİBİYİZ
Ben Isparta ile Burdur’u birbirinden ayırt edemiyorum. İnsan yapısı, karakteri, kişiliği ve o naif yapısı aslında iki ilimizin birbirine çok benziyor. Zaten bir elmanın 2 yarısı gibiyiz. Aramızda küçük küçük tepeler var.”
EN SERT TEPKİYİ O VERMİŞTİ
Öte yandan yolun yapılması olayına en sert tepki Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar’dan gelmişti. Başar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yolun kısalmasını Burdur ekonomisinin olumsuz etkileyeceğini iddia etmiş ve “Bölünmüş yol 14 km’ye düşecekmiş kına yakın. Biz ekonomiyi canlandırmaya çalıştıkça baltalayanlar var. Madem öyle bağlasınlar o zaman bizi Isparta’ya” demişti.

 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °