Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Çünürspor tahkime gidecek

Çünürspor tahkime gidecek

ISPARTA 23.03.2017 06:55:00 0
Çünürspor tahkime gidecek
Keçiborlu Belediyespor-Çünürspor arasında 6 Kasım’da oynanan ve 3-2 iken kural hatası nedeniyle ertelenen maçın kalan 3 dakikası dün oynandı. Maçı Keçiborlu Belediyespor 4-2 kazandı. Çünürspor Kulüp Başkanı Gökhan Küçükhayrat, 82.dakikada yapılan kural hatasının raporda 87.dakikada yapıldığı şeklinde gösterildiğini belirterek, “Raporların gözden geçirilmediğini ya da il hakem kurulu başkanlığı tarafından manipüle edildiğini düşünüyorum. Tahkime kadar gideceğiz” dedi.
 
 
Isparta 1. Amatör Ligi ekiplerinden Keçiborlu Belediyespor ile Çünürspor, 6 Kasım 2016 tarihinde karşı karşıya geldi. Ancak yapılan kural hatası nedeniyle maç, bitime 3 dakika kala ertelendi. Türkiye Futbol Federasyonu da hakemin raporu doğrultusunda kararı açıkladı ve iki takım maçın geri kalan 3 dakikalık kısmını oynamak için aylar sonra yeniden karşı karşıya geldi. Keçiborlu Belediyespor’un 10, Çünürspor’un 7 futbolcuyla çıktığı maçta ilginç anlar yaşandı. Çünürspor’un kalecisi 3 dakika boyunca rakip sahada gol ararken, Keçiborlu Belediyespor bulduğu kontratakta boş kaleye topu ağlara gönderdi. Golün hemen ardından hakem santraya bile izin vermedi ve maçı bitirdi.
MAÇ NEDEN ÖNEMLİ?
Maçın Keçiborlu Belediyespor’a herhangi bir etkisi yoktu. Ancak Çünürspor’un lider olabilme şansı vardı. Isparta’da da hafta boyunca ‘Maçta şaibe olabileceği’ gündemden düşmedi. Çünkü ligde bir hedefi kalmadığı sanılan Keçiborlu Belediyespor’un maça çıkmayacağı ya da yedek oyuncuları sahaya süreceği iddiaları ortaya atıldı. Eğer durum böyle olsaydı, Çünürspor yenik durumdayken hükmen galip duruma geçecek ve liderlik koltuğuna oturacaktı. Ama sanıldığı gibi bir durum yaşanmadı. Her iki takımda sahadaki yerini aldı.
BİZ BUNU TAHKİME KADAR GÖTÜRECEĞİZ
Maç sonrası gazetecilere açıklama yapan Çünürspor Kulüp Başkanı Gökhan Küçükhayrat, 6 Kasım’daki maçta tutulan raporlara tepki gösterdi. Küçükhayrat, “Yapmış olduğumuz itirazlar neticesinde bize federasyondan gelen resmi evrakta Milli Egemenlik Stadı’nda oynana maç olarak belirtiliyor fakat bu maç Keçiborlu stadında oynandı. Yine oynamak için Keçiborlu’ya geliyoruz. Raporlar kesinlikle doğru değildir. Maçta 82.dakikada olan kural ihlali hakem raporunda 87’de gösteriliyor. Biz zaten oyuncuyu 85.dakikada çıkardık. Peki nasıl oluyor bu? Raporların gözden geçirilmediğini ya da il hakem kurulu başkanlığı tarafından manipüle edildiğini düşünüyorum. Çünkü kural ihlali yapan hakem haftada 3-4 maç almaya devam etmektedir. Biz bunu tahkime kadar götüreceğiz. Bütün Isparta Amatör Kulüpleri imza topladılar, il hakem kurulu başkanını istemiyorlar” dedi.
BUNLARIN TİYATROSUNDA MECBUR PİYON OLARAK OYNUYORUZ
Çünürspor Yöneticisi İbrahim Tekeli ise kural hatası olan maçın 6 Kasım’da oynandığını hatırlatarak, 5 aydır maçınn bekletildiğini ifade etti. Tekeli, şunları söyledi: “Federasyon yöneticileri bize rakibimiz olan Yalvaçspor deplasmanına gidene kadar ligden koparsanız, bu maçı oynatırız, gündemi olmaz dediler. Biz zaten 7 puan geriden geldik şuanda 3 puan var aramızda. Bu maçı ötelediler. Ocakta giden oyuncularımız var. Ben bugün üçüncü kalecimi oynattım. Birinci kalecim devre arası transferde gitti, diğer kalecimi gönderdim. 5 aydır idman yapmayan kalecimle oynadım. Burada bugün 3 dakikalık tiyatroyu sergiletmek için bizi buraya topladılar. Uzatma dakikaları da yokmuş. Bir maçta 5 kırmızı kart, 6 oyuncu değişikliği var uzatma sıfır. Zaten kitapçıkta bile 6 değişikliğe 3 dakika uzatma veriyorsun. Uzatma oynatmaya bile korktular. Burada kazayla bir gol atacağız, sonra şike var diyecekler. Lider takım da bu maçta şike olacak diye haberler yaptırdı, çıktık, 4-2 yenildik.  2005’te Real Madri ile Real Sociedad maçında bomba ihbarı nedeniyle maç 84’te duruyor. İptal oluyor. 1-1 maçın devamında uzatmada Zidane penaltıdan gol atıyor ve 2-1 bitiyor. 3 dakika bile burada zor oynandı. İki takım 15-20 pası zor yaptı. Gelmesek hükmen yenik sayılacağız ve puan eşitliğinde kaybedeceğiz. Zaten yenileceğimizi biliyorduk. Bunların tiyatrosunda mecbur piyon olarak oynuyoruz. Ama lig bitiminde amatör futbolda birçok şey değişecek”
 
 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °