Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Cumhuriyet Başsavcılığı açıkladı; Bakın o Mezar Yerleri Niçin açılmış?

Cumhuriyet Başsavcılığı açıkladı; Bakın o Mezar Yerleri Niçin açılmış?

ISPARTA 6.04.2020 20:12:00 0
Cumhuriyet Başsavcılığı açıkladı; 
Bakın o 
Mezar 
Yerleri 
Niçin açılmış?
Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, sosyal medyada paylaşılan sıralı şeklindeki mezar yerler görüntüleri ile ilgili açıklamada bulundu. Başsavcı Akbulut, Isparta Belediyesine ait iş makinaları ile açılan mezarların 2019 yılına at olduğunu, Koronavrüs salgını ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.
 
SIRALI MEZAR YERLERİ
İÇİN İNCELEME BAŞLATILDI
Isparta'da kimliği belirsiz bir kişi tarafından cep telefonu ile çekilen sıralı boş mezarların sosyal medyada paylaşılmasının ardından Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu görüntülerde bulunan boş mezarlar ile ilgili inceleme çalışması başlattı.
“MEZAR YERLERİ
GEÇEN YIL AÇILMIŞ”
Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, o görüntülerin geçen yıla at olduğunu belirtti. Akbulut açıklamasında; “Isparta ilinde Isparta Belediyesine ait iş makinaları ile açılan mezar yerlerinin Covid-19 nedeniyle açılan toplu mezarlara dair görüntüler olup olmadığının tespiti maksadıyla yapılan araştırma neticesinde, görüntülere ait sıralı şeklindeki mezar yerlerinin geçtiğimiz yıla ait yani 2019 yılında yapılan çalışmalara ilişkin görüntüler olduğu, Isparta Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından ilgili mevzuat hükümler gereği açılan boş mezar yerlerine ilişkin görüntülerin koronavirüs salgını ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı ancak son dönemde salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Isparta Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından defin işlemlerinin tedbiren koruma altında yerine getirildiği bilgisine ulaşılmıştır.
“ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR”
Dolayısıyla sosyal medyada ve bazı sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülere ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır. Halk arasında korku ve kaygı oluşturacak şekilde kamuoyuna yanıltıcı bilgi paylaşımı yapanlar hakkında araştırmalara devam edilmektedir" dedi.

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °