Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Düzenlenen Vakıflar Haftası Programında; Isparta’yı Temsil Ettiler

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Düzenlenen Vakıflar Haftası Programında; Isparta’yı Temsil Ettiler

ISPARTA 10.05.2022 20:11:00 0
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Düzenlenen Vakıflar Haftası Programında; 
Isparta’yı
Temsil 
Ettiler
Isparta İmam – Hatipliler Vakfı Başkanı Ali İhsan Altınok ve Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Halil İbrahim Ertunç, Vakıflar Haftası Dolayısıyla Beştepe Külliyedeki toplantıya katılarak Isparta’yı temsil ettiler.
 
VAKIFLAR HAFTASI, 'PAYLAŞMA
GELENEĞİ' TEMASIYLA KUTLANIYOR
 9 – 15 Mayıs tarihlerinde kutlanan Vakıflar Haftası, bu sene 'Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği' temasıyla kutlanıyor.
39 YILDIR KUTLANIYOR
İlk olarak 1983 senesinde Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanmaya başlanan Vakıflar Haftası, bu sene de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, hafta dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, 40 yıla yakın bir süredir yurt genelinde vakıf bilincini aşılamak ve vakıf medeniyetini anlatmak amacıyla etkinlikler düzenlendiğine vurgu yapıldı.
HAFTA BOYUNCA VAKIF
KÜLTÜRÜ ANLATILACAK
Vakıflar Haftası’nın her yıl farklı bir temayla kutlandığının belirtildiği açıklamada, “Toplumun her kesimine hitap eden yarışmalar, sergiler, sempozyumlar, çalışma grubu toplantıları, kardeş vakıf toplantıları gibi etkinlikler düzenleyerek toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın örneği olan vakıf bilincinin gelişmesine katkı sağlayacak çalışmalar yapmaktayız. 2006’dan beri her yıl farklı bir tema ile kutlanan Vakıf Haftası, bu yıl “Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği” temasıyla kutlanacak” ifadelerine yer verildi.
CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE
VAKIFLAR HAFTASI PROGRAMI DÜZENLENDİ
2022 yılı Vakıf Haftası açılış programı ve ödül töreni, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde, dün saat 20.00’de düzenlendi. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı. Törende “2022 Vakıf İnsan Ödülleri” sahiplerini buldu. Vakıflar Haftası boyunca tüm Bölge Müdürlükleri tarafından da bir dizi etkinlik yapılıyor.
ISPARTA’DAN ALTINOK
VE ERTUÇ KATILDILAR
Bu doğrultuda; Cumhurbaşkanlığı Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde, dün saat 20.00’de düzenlenen 2022 yılı Vakıf Haftası açılış programı ve ödül töreni Programına Isparta İmam – Hatipliler Vakfı Başkanı Ali İhsan Altınok ve Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Halil İbrahim Ertunç da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak katıldılar.
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °