Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan; Bülent Arınç’a Çok Sert Tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan; Bülent Arınç’a Çok Sert Tepki!

ISPARTA 22.11.2020 17:50:00 0
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan; 
Bülent Arınç’a
Çok Sert 
Tepki!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın serbest bırakılarak cezaevinden çıkarılması gerektiğini söyleyen Bülent Arınç’a çok sert tepki göstererek; “Terör örgütüne destek verenlerle, gezi olaylarının finansörü olanlarla, Kavala'larla hiçbir zaman bir arada olamayız. Bu yönde açıklama yapanların ifadeleri de bizi bağlamaz” dedi.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN
BÜLENT ARINÇ’ATOKAT GİBİ CEVAP….
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, videokonferans (online) sistemiyle Ak Parti Isparta 7. Olağan Kongresine katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Ak Parti’nin Isparta İl Başkanlığı kongresi bugün gerçekleştirildi. Saat 12.00’de Işıkkent Spor Salonunda başlayan kongreye; Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Kasım Bostancı, Hatay Milletvekili ve Isparta Koordinatör Milletvekili Abdülkadir Özel, Isparta milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, MHP Isparta İl Başkanı Hasan Basri Sönmez, ilçe, belde belediye başkanları, delegeler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve partililer katıldı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BÜLENT
ARINÇ’I SERT BİR DİLLE ELEŞTİRDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün kongrelerini yapan Isparta’nın yanı sıra Burdur, Kastamonu ve Gümüşhane İl Kongrelerine Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla ve videokonferans (online) sistemiyle katılarak partililere hitap etti. Erdoğan, hitabında yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde terör örgütüne destek vermekten yargılanan ve Cezaevinde bulunan HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında "casusluk" suçundan tutuklu bulunan Osman Kavala’nın serbest bırakılması gerektiğini söyleyen eski Başbakan Yardımcısı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’a sert tepki gösterdi.
ERDOĞAN; “GEÇMİŞTE
BİRLİKTE ÇALIŞMIŞ BİLE OLSAK…”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 ilin il kongrelerine online sistemiyle yaptığı canlı bağlantıda konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan, kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Velev ki geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı, hükûmetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez. Bizim nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir.
“KOBANİ KATLİAMINI, YASİN
BÖRÜLERİMİZİ UNUTMAYIZ”
Biz Kobani'yi unutamayız. Diyarbakır'da bizim Kürt kardeşlerimizi öldürenlerle, Yasin Börü'lerimizi şehit edenlerle aynı safta olamayız. Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz. Onların savunmasını yapmaya kalkanlar kusura bakmasınlar. Ama AK Parti olarak biz Diyarbakır'da öldürülen kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.
“O KİŞİLERLE ASLA
BİR ARADA OLAMAYIZ”
Özellikle gezi olaylarının finansörlüğünü yapan ve bunlarla ilgili olarak da şu anda içeride olan özellikle bugün yarın hiçbir zaman bunların savunucusu olmadık bundan sonra da olmayız. Gezi olaylarının finansörü olanlarla, Kavala'larla hiçbir zaman bir arada olamayız. İstikametimizde en küçük bir değişiklik yok. Terör örgütleri ile el ele, kol kola, omuz omuza Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlerle biz birlikte olamayız. Bizim ne dediğimiz, nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur.
BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sert tepkisine neden olan Bülent Arınç ne demişti. Bülent Arınç, Habertürk'ün canlı yayınında "Ben de Sayın Cumhurbaşkanımız da, Adalet Bakanımız da tutuksuz yargılamadan yanayız" demiş ve Osman Kavala ile Selahattin Demirtaş'ın tutukluluklarını eleştirmişti. Arınç, tutuklama kararı veren hakimlere, Ergenekon hakim ve savcılarının son durumunu göstererek gözdağı vermişti.
 
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °