Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı Sonrası Açıkladı; Isparta, Kademeli Normalleşmeye; Aynen Devam Edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı Sonrası Açıkladı; Isparta, Kademeli Normalleşmeye; Aynen Devam Edecek

ISPARTA 16.03.2021 05:51:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı Sonrası Açıkladı; 
Isparta, Kademeli Normalleşmeye; 
Aynen 
Devam 
Edecek
Kademeli normalleşme kapsamında vaka sayıları ile orta risk grubunda yer alan ve bu hafta açıklanacak yeni sayılara gözünü çeviren Isparta’nın durumu değişmedi. Kabine toplantısından ‘normalleşmeye devam’ kararı çıktı.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI,
ISPARTA’NIN MERAKI SONA ERDİ
Son olarak 27 Şubat – 5 Mart tarihleri arasında yüzbinde 47,34 vaka sayısı bulunan Isparta’da kademeli normalleşme sonrası gözler dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısına çevrilmişti. Yeni verilerin değerlendirilerek Isparta’nın ‘orta risk’ olan grubunun değişip değişmeyeceği, yasaklara geri dönülüp dönülmeyeceği merak ediliyordu.
ISPARTA İÇİN KADEMEL
NORMALLEŞMEYE
AYNEN DEVAM EDECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam kabine toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme kararlarının aynen devam edeceğini belirtirken, “Bugün yaptığımız değerlendirme ile şehirlerimizdeki kararların aynen uygulanması kararını aldık. Gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık. Heyecanla yeterli dikkati gösteremediğini düşünüyorum. Tedbirlere uyulmadığında kısıtlamaların geleceğini hatırlatmak istiyorum” dedi.
ISPARTA’DA VAKA
SAYILARI ARTIYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonucu böylelikle kısmen normalleşen Isparta’da yasaklara geri dönülmedi. Sağlık Bakanı Koca, haftalık vaka sayılarını açıkladı: Isparta’da artış var Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 – 12 Mart Koronavirüs vaka tablolarını il il açıkladı. Isparta’nın bir önceki hafta yüzbinde 47,34 olan vaka sayısı 61,09’a yükseldi.
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °