Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT’de son noktayı koydu: Seçimi Kaybetsem de Bu işte yokum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT’de son noktayı koydu: Seçimi Kaybetsem de Bu işte yokum!

ISPARTA 16.11.2019 17:34:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT’de son noktayı koydu: 
Seçimi
Kaybetsem de 
Bu işte yokum!
İstanbul’da Toplu Açılış Töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Erdoğan EYT yasasının kesinlikle çıkmayacağını söyledi.
 
EYT’DE SON DURUM!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken emeklilik açıklaması bekleyenler için üzücü bir açıklamada bulundu. Başkan Erdoğan, “Yapmayacağım, seçimi kaybetsem bile bu işte yokum” dedi.
“NE ZAMAN EMEKLİ OLMASI GEREKİYORSA
O ZAMAN EMEKLİ OLUNACAK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT konusunda şu açıklamayı yaptı: “Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim başımıza erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödeyecek ve ödedi. Niçin erken emeklilik? Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın. Erken emekli olup ikinci iş arayacak ve işsizliğin yükselmesine neden olacak.
“SEÇİMİ KAYBETSEK DE
EYT OLMAYACAK”
Bu hesap kötü bir hesaptır. Biz bunu politik hesaplarla yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum, ben bu yola teşvik etmeyin. Seçimi kaybetsek de olmayacak. İskandinav ülkelerinin hepsi erken emeklilik sistemiyle battı. Herkes vaktinde emekli olmalı” dedi.
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °