Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı; Normalleşmede İKİNCİ Aşama

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı; Normalleşmede İKİNCİ Aşama

ISPARTA 20.05.2020 08:10:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı; 
Normalleşmede
İKİNCİ
Aşama
Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeni Tedbirleri ve Normalleşme Takvimini Açıkladı. Ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı’nda 81 ilin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
 
“BAYRAMDA SOKAĞA
ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANACAK”
Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde dikkat edilecek hususları gösteren rehberler yayınlandı. Arefe gününden bayramın son gününe kadar 23-26 Mayıs’ta 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.
“15 İLİMİZ İÇİN GEÇERLİ OLAN SEYEHAT
KISITLAMASI 15 GÜN DAHA UZATILDI”
15 ilimiz için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır. Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde Haziran ayında yeniden başlatıyoruz.
“29 MAYISDA CAMİLER
İBADETE AÇILIYOR”
29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte valilik ve müftülüklerce belirlenen şartları uygun olan camilerimizde ibadete açıyoruz. Bir süre sadece öğlen namazı kılınacaktır. Cemaatle namazı kurallar içerisinde ifade edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacak.

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °