Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Covid – 19 Vaka Sayısı Isparta’da Düşerken, Burdur’da Yükseliyor; Komşu Tehlikesi!

Covid – 19 Vaka Sayısı Isparta’da Düşerken, Burdur’da Yükseliyor; Komşu Tehlikesi!

ISPARTA 23.02.2021 20:24:00 0
Covid – 19 Vaka Sayısı Isparta’da Düşerken, Burdur’da Yükseliyor; 
Komşu
Tehlikesi!
Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Koronavirüs ‘Haftalık vaka sayısı haritası’ göre, geçen hafta 33.88 olan sayı bu hafta 29.53’e düşerken, Isparta’nın komşusu ve en yakın il olan Burdur’da ise bu sayı 75.54’ten 93.23’e yükseldi. Bu durum, iki il arasındaki geliş ve gidişlerde virüsün Burdur’dan Isparta’ya getirilme riskini maksimum seviyeye çıkardı.
 
ISPARTA HAFTALIK VAKA
SAYISINDA 58. SIRADAN
62. SIRAYA GERİLEDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilkini geçen hafta açıkladığı illerin haftalık Koronavirüs vaka sayılarını Twitter'dan duyurdu. Bakan Koca'nın paylaştığı haftalık vaka sayısı haritasına göre; Geçen Hafta 33.88 olan sayı bu hafta 29.53 olarak açıklandı. Isparta’da düşüş devam etti. Tabloya göre Isparta, Türkiye’de vaka sayısının en az olduğu 20 il içerisinde yer aldı. Isparta, yeni pozitif vakada 62. Sıraya geriledi. Isparta, geçen hafta 58. Sırada idi. Isparta bu hafta haftalık vaka ortalamasında yüz binde 29.53’e geriledi. Bakan Koca, "Haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerimizde belirgin artış var.
KOMŞU BURDUR’DA İSE VAKA
SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIRYOR!
Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normal hayata dönebilmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız" açıklamasında bulundu. Bakan Koca'nın açıkladığı il il Koronavirüsü haritasında geçen haftaya göre Burdur'da artış gözlenen iller arasında yer aldı.
KOMŞU TEHLİKESİ!
Isparta’nın komşusu ve en yakın il olan Burdur’da ise bu sayı 75.54’ten 93.23’e yükseldi. Bu durum, iki il arasındaki geliş ve gidişlerde virüsün Burdur’dan Isparta’ya getirilme riskini maksimum seviyeye çıkardı.
O UYGULAMA
TERSİNE Mİ DÖNECEK?
Bilindiği gibi; geçtiğimiz yıl Nisan ayında; Isparta’da Koronavirüs sayısının, umreden dönen kişilerden dolayı yüksek çıkması ve Isparta’nın Bakanlığın açıkladığı vaka sayısı listesinde Türkiye’de ilk 10 il arasında yer almasının ardından Burdur Valiliği tarafından iki il arasındaki ulaşım durdurulmuş, Başkan Isparta – Burdur Dostluk Yolu (Dağ Yolu) olmak üzere tüm köy yolları bile Isparta’dan gelenler için kontrol altına alınmıştı. Burdur Valiliği, tüm olasılıkları ortadan kaldırmak amacıyla her yol için ayrı karar çıkartmıştı.

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °