Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çok sesli eserler büyük alkış topladı

Isparta Güzel Sanatlar Lisesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlenen konser ve sergi etkinliklerinden 22’incisi gerçekleştirildi.

ISPARTA 22.05.2017 09:22:00 0
Çok sesli eserler büyük alkış topladı
Kurulduğu günden beri Isparta’nın kültür ve sanat hayatına önemli katkıda bulunan Isparta Güzel Sanatlar Lisesi’nin geleneksel resim sergisi ve konseri İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker’in katılımıyla yapıldı. Yıl içinde çeşitli sergi ve konserlerle öğrencilerin bilgi ve birikimlerinin paylaşılmasının yanı sıra eğitim öğretim yılı sonunda da daha geniş kapsamlı çalışmalar sanatseverlerle buluşturuluyor.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ESERLERİ TEK TEK İNCELEDİ
Bu sene sonu Resim Sergisini İl Milli Eğitim Müdür Şahan Çöker, Şube Müdürü Mehmet Emin Yalçın, BİLSEM Müdürü Hasan Baran, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Sevda Toprak, resim öğretmenleri ve öğrencilerle birlikte açtılar. 9. sınıftan 12. sınıfa kadar atölye öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği açılışta sergiyi gezen İl Müdürü Çöker, öğrencilerin eserlerini tek tek inceleyerek onlarla sohbet etti. Her resmin yapan öğrencilerin eğitim- birikimlerinin yanı sıra kişiliğini, ruh dünyasını ve hayallerini yansıttığını dile getiren Çöker, toplumların gelişmişliklerinin ve medeniyette geldikleri seviyenin en önemli göstergesinin sanat eserleri ölçülebildiğini, bu nedenle Güzel Sanatlar Lisesinin ayrıcalığını sık sık vurguladı.
                Birbirinden güzel yağlıboya, akrilik, üç boyutlu çalışmalar, grafik tasarımlar ve desen tekniği ile suluboyadan oluşan çalışmalarını sergileyen öğrenciler, sergilerinin açılığını yapan ve eserleri tek tek değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker’in bu sıcak ve samimi yaklaşımından oldukça memnun kaldıklarını söylediler.  Ayrıca Çöker,  "hüzün entarisi" adlı kitabını da okul kütüphanesine hediye etti.
YIL SONU KONSERİ 3 BÖLÜM HALİNDE GERÇEKLEŞTİ
Resim sergisinin ardından konser salonunda Müzik Bölümü öğrenci ve öğretmenlerince hazırlanan konser görülmeye değer nitelikteydi. Isparta’da yaşayan müzikseverlerin salonu doldurduğu konserde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, birbirinden farklı eserleri sahneleyen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Yılsonu konseri 3 bölüm halinde gerçekleşti.
İlk bölümde şefliğini Hatice Koşkan’ın yaptığı Batı Müziği Korosunda seslendirilen çok sesli eserler büyük alkış topladı. Şefliğini Ufuk Güleç’in yaptığı Orkestra da ise farklı tarzlarda eserler büyük beğeni topladı. Konserin son bölümünde M. Serkan Gülle Türk Müziği korosu ile sahne aldı. Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden beğenilen parçaların seslendirdiği konserin son parçalarında izleyiciler büyük alkış desteğiyle adeta coştular. Salonu dolduran müzikseverler bu tür sergi ve konser gibi etkinliklerin daha fazla yapılmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °