Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Çocuğu uyuşturucu batağına düşen bir annenin mektubu

Çocuğu uyuşturucu batağına düşen bir annenin mektubu

ISPARTA 24.12.2018 07:17:00 0
Çocuğu uyuşturucu batağına düşen bir annenin mektubu
Isparta Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği (UYUMDER) tarafından düzenlenen madde bağımlılığıyla mücadeleye destek programına 16 yıldır uyuşturucu kullanan ve şuanda kurtulma aşamasında olan 33 yaşındaki Mustafa Gencer’in annesi Sevim Göç’ün mektubu damga vurgu. Göç, mektubunda bir annenin oğlunu kurtarmak için nasıl çabaladığını gözler önüne serdi.
Isparta Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği (UYUMDER) tarafından ‘Ülkemizde yanan ateşe bir su da siz dökün, kaybolan gençliğimize bir mum da siz yakın’ sloganıyla cumartesi akşamı Işıkkent Kapalı Spor Salonu’nda madde bağımlılığıyla mücadeleye destek kermesi ve programı düzenlendi. El Ele Derneği’nin de destek verdiği programa Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar, Kuleönü Belediye Başkanı Sezai Çakır, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, Spor ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Yakup Kütük, İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yaşar Ünlü, El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Arıcı, vatandaşlar ve gençler katıldı.
Etkinlik kapsamında ilk olarak kermesin açılışı gerçekleştirildi. Kermeste UYUMDER’in merkezinde madde bağımlılığından kurtulmaya çalışan gençlerin ürettiği ürünler ile El Ele Derneği’ndeki kadınların yaptıkları ürünler satışa sunuldu. Daha sonra program düzenlendi. Programda 16 yıldır madde bağımlısı olan Mustafa Gencer hayat hikayesini anlatırken, yoğun sisten dolayı uçak seferlerinin yapılamaması nedeniyle programa katılamayan annesi Sevim Göç’ün mektubu da herkesi duygulandırdı.

UZUNKÖPRÜ: 120’YE YAKIN GENCİMİZİ KURTARDIK
Programın açış konuşmasını yapan UYUMDER Başkanı İbrahim Uzunköprü, madde bağımlılığıyla mücadeleye 2015 yılında bodrum katta başladıklarını ve daha sonra kurulan merkezde devam ettiklerini ifade ederek, “50 kişilik merkezimizde 120’ye yakın gencimizi madde bağımlılığından kurtularak ailelere teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu mücadelede desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.
Daha sonra 16 yıldır madde bağımlısı olan 33 yaşındaki Mustafa Gencer, hayat hikayesini anlattı. Gencer’in konuşmasından sonra hava muhalefeti dolayısıyla programa gelemeyen annesi Sevim Göç’ün gönderdiği 6 sayfalık mektup okundu. Göç’ün mektubunu oğlu Mustafa Gencer okudu.
GÖÇ: ÖĞRENDİĞİNİZDE SAKIN PANİKLEMEYİN, KORKMAYIN VE SAKLAMAYIN
Mektubuna ‘Ben Uyuşturucu kullanan bir çocuğun annesiyim. Bizim hikayemiz çok uzun yıllar oldu başlayalı’ diyerek başlayan Sevim Göç, hem yaşadıklarını anlattı, hem de ailelere önemli tavsiyelerde bulundu. İşte Göç’ün o mektubunun özeti: “İlk olarak size tavsiyem eğer çocuğunuz veya bir yakınınızın uyuşturucu kullandığını öğrendiğinizde sakın paniklemeyin, korkmayın ve saklamayın. Bunlar sizin hata yapmanızı ve çocuğunuzu daha da o batağa sokmanıza sebep olur. İlk etapta yapmanız gereken şey sakin olup, bu durumda olan aileler ile ve bu gibi kuruluşlar ile görüşerek onlardan bilgi almak olsun. Çünkü tecrübe kazanılmış en zor imtihandır. İnanın biz o imtihanı çok zor verdik çok şükür şimdi ki halimize.
PANİKLEDİM VE KORKTUM
Ben ilk duyduğumda oğlum çok uzun zamandır kullanıyormuş meğerse biz geç farkına vardık panikledim ve korktum ne yapacağımı oğlumla nasıl iletişim kuracağımı bilemedim.
MUSTAFA BENİM İÇİN ÇOK DAHA ÖZELDİ
Çünkü herkesin çocuğu çok özeldir ama Mustafa benim için çok daha özeldi. Benim ilk göz ağrımdı ve onu çok genç yaşta almıştım kucağıma. Bende onunla beraber büyüdüm, olgunlaştım. Her şeyimdi benim, umudumdu, yoldaşımdı, yol arkadaşımdı. Onunla gurur duyardım.  Çevresinde sevilen sayılan bir çocuktu, ondan beklentim çoktu taa ki o illete bulaşana kadar.

HİÇBİR ŞEY YAPAMIYORDUM
Ne yapacağım konusunda etrafımda yardım alacağım hiç kimse yoktu kendi çabamla Amatem, psikiyatri, hocalar ne varsa deniyorduk. Ama her seferinde başa dönüyorduk. Her biri bizim için ayrı bir yıkım oluyordu. Oğlum her geçen gün karşımda eriyordu ve ben hiçbir şey yapamıyordum.
İNANCIM DOLAYISI İLE ASLA İSYANA GİRMEDİM
Bazen öyle bir duruma geliyordum kî ayakta duracak halim yokken bakıyordum ona. Ayakta duracak nedenim vardı, çünkü ben bir anneydim ve ona yardım etmeliydim. Gidişatımızın değişeceği gün gelecekti buna kalben inanıyordum. İnancım dolayısı ile asla isyana girmedim. Sabrettim.
AĞLAYA AĞLAYA DUA ETTİM
Bu dönemlerde Allah’tan başka size yardım edecek kimsenin olmadığını biliyorsun ve o kadar çok dua ediyorsun ki çünkü seni bu durumdan ondan başkası kurtaramaz, rabbinden başkası sana yardım edemez. Bir gün dua ederken dedim ki rabbim bu benim ve oğlumun imtihanı bizi sınıyorsun ve ben sana asla isyan edemem ama rabbim o kadar zor durumdayım ki sen bana yardım etmezsen ben bu yükün altından kalkamam diyerek ağlaya ağlaya dua ettim.
E-MAİL İLE YARDIM İSTEDİM
Ertesi gün işe gittim ve yine aklımda Mustafa var. O dönemler artık bizden iyice kopmuştu, sokaklarda yaşıyordu ve düşünün ki bir anne oğlu karda, kışta dışardayken nasıl rahat bir uyku çeker ki, nasıl hayatına devam edebilir ki. Dedim ki ben bu durumu devlet büyüklerimize yazacağım. Belki biri bizi duyar ve bize yardım eder diyerek geçtim klavyenin başına durumumuzu anlattım. Bu bir annenin çığlığıdır ne olur bizi duyun diyerek e-mail yazdım. Her yere gönderdim başbakanlık diğer bakanlıklar yerel kuruluşlar bir çok yere 2 gün sonra bir telefon geldi karşıdaki ses bana beni duyduğunu söylüyordu o an kalbim duracak gibi oldu konuşamadım. Oğlum konusunda bize yardımcı olabileceğini söylüyordu bu kişi Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda çalışan saygıdeğer Abim Murat Baydar’dı. Kendisiyle yüz yüze tanışmış değiliz ama ondan Allah binlerce kez razı olsun.  Kendisine çok dua ediyorum. Bizi bu kuruluşlarla tanıştıran oğlumun kurtulmasına vesile olan kişilerden biridir.

İNŞALLAH DAHA DA İYİ OLACAĞIZ
Rabbim hakkında hayırlı ne varsa ona ve vesile olan herkese nasip etsin inşallah.  Onun bizi buraya yönlendirmesi ile doğru yerlerde bağımlılıktan arınma kurtulma mücadelemiz başladı. Çok şükür şimdi iyiye gidiyoruz inşallah daha da iyi olacağız.
HER TÜRLÜ YARDIM ELLERİNİ UZATMALARINI İSTİYORUZ
Herkesten rica ediyorum bu gençlerin ellerinden tutun. İnanın her biri birer çiçek sadece soldurdular ve bir elin gelip onları yeniden yeşertmeye ihtiyaçları var.  Ve biz bu eli uzatmazsak yok olacaklar, yok edecekler. Bu yüzden sayın devlet büyüklerimizden halkımızdan bu konuda her türlü yardım ellerini uzatmalarını istiyoruz. Büyümekte olan bu yarayı hep birlikte iyileştirmeyi istiyorum. Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin çünkü en zor imtihandır o. Evladımızın ayağı taşa değse bizim yüreğimiz kanar maalesef ki hayatınızdan çıkaramadığınız tek şeydir evlat.”
Mektup salondan büyük alkış aldı. Daha sonra UYUMDER Kemeri açık artırma usulü satışa sunuldu. Kemer, 50 bin lira teklif veren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın oldu. Kemeri alan Günaydın, UYUMDER Ağası oldu. Program Isparta Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmen ve Öğrenci Korosu, Ney dinletisi, Kafkasparta Halkoyunları gösterileri, Uzakdoğu sporları ve dünya şampiyonları gösterileri devam ederken, UYUMDER Mehteran Takımının konseri ile sona erdi. Programda ayrıca UYUMDER’e destek veren isimlere de plaket takdim edildi. GÜLSES GAZETESİ
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °