Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Çifti Ekim Yapmadı Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; Yağmur Gecikince Ekim de Gecikti

Çifti Ekim Yapmadı Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; Yağmur Gecikince Ekim de Gecikti

ISPARTA 18.11.2021 10:26:00 0
Çifti Ekim 
Yapmadı 
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; 
Yağmur Gecikince 
Ekim de Gecikti
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, bölge çiftçisinin buğday ekimi için yağmur beklediğini belirterek, “Ekim ayı yağmursuz geçti. Arpa, buğday gibi tahılların ekildiği Ekim ayında çiftçimiz ekim yapamadı. Dolayısıyla, yağmur olmayınca ekim de gecikti. Çiftimiz yağmur bekliyor” dedi.
 
Ekim ayının kurak ve yağışsız gitmesi nedeni ile çiftçilerin bir kısmının toprak yağmursuz olmasına rağmen ‘belki yağar’ umuduyla tarlalarını ektiğini büyük bir kısmının ise halen daha ekimini yapamadığını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; “Bu konuda Cenab – ı Allah’ımızdan topraklarımızı doyuracak yağmur bekliyoruz” dedi.
BAŞKAN SELÇUK, “ALLAH’TAN
YAĞMUR BEKLİYORUZ”
Başkan Selçuk, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Ekim ayı başında kısmen yağan yağmurlardan sonra bazı çiftçilerimiz ekim için toprak tava gelince buğday ekimini tamamladı. Bazıları ise yağışların devam edeceği beklentisi ile ekim yapmadı. Beklenen yağışlarda gelmeyince çiftçilerimiz ekimlerini yapamadılar. Şuanda beklenti yağmurun biran evvel yağması ve toprağın ekim için tava gelmesi” şeklinde konuştu.
HASAT DÖNEMİ
VERİMLİ GEÇTİ
Geçtiğimiz Temmuz – Ağustos aylarındaki tahıl hasadının ardından tarlaların sürüldüğünü ve nadasa bırakıldığını kaydeden Ziraat Odası Başkanı Selçuk; “Geçtiğimiz hasat döneminde gerek buğday ve gerekse arpada verim iyi oldu. Bölgemizde zaman zaman doluya bağlı kısmi ürün kaybı olsa da önceki yıllara nazaran bu hasat dönemi verimli geçti.
“ÇİFTÇİ EKİM – DİKİM İÇİN
YAĞMURU BEKLİYOR”
Ancak, yeni dönem hasat dönemi için ekim ve dikimi yapılacak olan tahıllar için ise yağmur bekleniyor. Şehrimiz Isparta’da ise yaklaşık bir aydır yağmur yağmıyor. Bu durum çiftçimizi zor durumda bırakıyor. Tüm temennimiz yağmurların bir an önce yağması ve çiftçimizin geciktirdiği ekim ve dikimini yapabilmesidir” dedi.
 

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °