Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Sizin Zihniyetiniz Sadece Elmaları değil, Memleketi de Çürütüyor

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Sizin Zihniyetiniz Sadece Elmaları değil, Memleketi de Çürütüyor

ISPARTA 12.04.2021 13:06:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; 
Sizin Zihniyetiniz 
Sadece Elmaları değil, 
Memleketi de Çürütüyor
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın Isparta ziyaretleri sırasında tespit ettiği sorunları TBMM kürsüsünden dile getirmesine karşılık olarak AKP Isparta Milletvekili Recep Özel’in “Çürüyen Isparta Elması değil. Çürüyen CHP zihniyetidir.” Sözüne tepki göstererek; “Bu sözleri büyük bir esefle kınıyoruz ve ekliyoruz; sizin zihniyetiniz sadece elmaları değil, memleketi de çürütüyor” dedi.
 
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Yalım Halıcı; “Bu ülkenin kurucu partisi olan CHP dimdik ayaktadır. 21 Milletvekilimizle birlikte Isparta’yı karış karış gezdik. Sorunları tespit ettik. Ama siz oturduğunuz yerden baktığınız için ne depolarda çürümeyi bekleyen elmaları, ne ikinci el ayakkabı arayan vatandaşı, ne siftah yapamadan kapatan esnafı, ne de sizin bir türlü anlamak istemediğiniz teşvik planlamaları yüzünden bu şehre yatırım yapamayan sanayiciyi göremiyorsunuz. Belki de görüyorsunuz ama işinize gelmiyor.
 
Biz yine de size yapıcı bir öneri sunalım Sayın Milletvekili. Size göre her ne kadar elmalar depoda çürümüyorsa da üretici perişan durumda. Belki haberiniz yoktur; üreticinin elinde kalan ve depolarda bekleyen binlerce ton Patates ve Soğan TMO tarafından satın alınarak Ramazan öncesi Valilikler aracılığı ile vatandaşlara dağıtılacak. Eğer, Isparta’nın elma üreticisi dertleriniz arasında yer alıyorsa, size zahmet patates ve soğanda olduğu gibi elmayı da TMO’ya satıverin. Biz de bir taraftan Büyükşehir Belediyelerimize elma satabilmek için görüşmeler yapıyoruz. Bunu da ek bir bilgi olarak size sunmuş olalım” dedi.
 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °