Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan; TOKİ Tepkisi!

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan; TOKİ Tepkisi!

ISPARTA 11.05.2022 05:59:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan; 
TOKİ
Tepkisi!
TOKİ, Isparta da toplu konut projesi hayata geçiriyor. Kuralar çekildi, konut hakkı kazananlar belirlendi. Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Isparta da yapılacak toplu konut projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  Vatandaşların 16 bin lira peşinat ve ayda 900 lira ödeme ile TOKİ'ye başvurduklarını belirten İl Başkanı Halıcı, Toki tarafından peşinat ve ödemelerin yükseltildiğini iddia etti. İl Başkanı Halıcı "Bu durum konut hakkı kazanan dar gelirli vatandaşlarımızı perişan etti" dedi.
 
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı konu hakkında yaptığı açıklamada; “Ülkemizde TOKİ diye bir kurum var. Amacı dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak, ama bir süredir telefonlarımıza Ispartalı hemşehrilerimizden mesajlar geliyor. Dar gelirli vatandaşlarımız bir süredir bu ödeme planlarını yapamadıklarını, ödeyemediklerini belirtiyor. Devletin bu konu da bir takım güncellemeler yaptığını ancak bunun da çok fahiş fiyatlar olduğunu gönderdikleri mesajlarda belirtiyorlar.
 
Mesela bir vatandaşımız şöyle yazmış, 16 bin lira peşinat, 900 lira aylık ödeme diye kura çekildi ama sözleşme dönemine gelince 60 bin lira peşinat, 2200 lira aylık ödeme çıkartıyorlar. Hak mıdır, adalet midir? diye sormuş. Yine başka bir vatandaşımız bu çıkardıkları ödeme planını ödeme ihtimalimiz bile yok diyor. TOKİ'nin amacı dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak, o zaman TOKİ zarar etmeden, en makul ödeme planları oluşturmalıdır. TOKİ'nin amacı rant ve kar elde etmek olamaz." değerlendirmesinde bulundu.
 
Hükümetin vatandaşlar için daha uygun ödeme planları noktasında düzenlemeler yapması gerektiğini belirten İl Başkanı Halıcı, vatandaşların ödemelerini yapamadıkları için haklarını devretmek zorunda kaldığını belirtti.
 
İl Başkanı Yalım Halıcı, "vatandaş kendi ödeyemediği için üç, beş ay sonra haklarını devretmek zorunda kalıyor. TOKİ'nin her sene milyarlarca lira kâr etmesini biz doğru bulmuyoruz. Zarar etmesi de kabul edilebilir birşey değil ancak kuruluş amacına uygun olarak dar gelirli ailelerimizin haklarını koruması gerekir. Kuruluş amacı dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz konut üretmek olan Toki; Neden vatandaşlarımıza fahiş ödeme planları oluşturmaktadır? Ekonomik krizin bu denli etkili olduğu bu günlerde, ödeme planların daha kolay hale gelmesi gerekmektedir. İktidarın bir an önce bu konuda bir çalışma yapmasını bekliyoruz” dedi.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °