Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan; Öğretmenler Günü Mesajı

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan; Öğretmenler Günü Mesajı

ISPARTA 24.11.2021 08:37:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan; 
Öğretmenler 
Günü Mesajı
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Başkan Halıcı mesajında; “Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün " Ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınız için yol açtı. Gerçek zaferi siz, öğretmenler kazanacaksınız. Bunu başaracağınızdan kuşkum yoktur. Sarsılmaz bir inançla ben ve arkadaşlarım sizi gözeteceğiz. Sizin karşılaştığınız tüm engelleri kıracağız." sözü, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık gençlerini yetiştiren değerli öğretmenlerimizin bizler için ne kadar değerli olduğunu göstermektedir.
 
Öğretmenlik toplumun her kesimini kucaklayan, geleceğimizi inşa eden, toplumun tüm katmanlarını kapsayan ve onlara yol gösteren en önemli görevdir. Ancak 24 Kasım; öğretmenlerimiz için “kutlama günü” olmaktan çıkmış, sorunları konuştuğumuz bir güne dönüşmüştür. AKP iktidarı döneminde maalesef öğretmenlerimizin sorunları derinleştirilmiş ve çözümsüz bırakılmıştır.
“EĞİTİMCİLERİMİZ YOKSULLUK SINIRININ
ALTINDA ÇALIŞMAYA MAHKÛM BIRAKILIYOR”
Pandemi döneminde öğretmenlerimiz uzaktan eğitim için gerekli olan bilgisayarı edinmekte bile güçlük yaşamıştır. Maalesef eğitimcilerimiz yoksulluk sınırının altında çalışmaya mahkûm bırakılmıştır. Yapılan araştırmalar bizlere gösteriyor ki öğretmenlerimiz mesleklerini icra ederken bile ekonomik, mesleki ve sosyal açıdan çok zor günler geçirmektedir.
 
Bugün AKP iktidarı; bizlere kendilerinin eğitim politikalarının olmadığını göstermiştir. 700 binden fazla öğretmenimiz atanmanın umudu ile beklemekte ve kimi zaman tezgahtarlık, pazarcılık yaparak geçimlerini sağlamaktadır. Kimi zamansa öğretmenlerimiz çalıştıkları inşaattan düşerek hayatlarını kaybetmektedir. Diyarbakır'da bir okulda sözleşmeli öğretmen olarak çalışan ve ekonomik sıkıntılar nedeni ile intihar eden Esat Tarhan’ın ve atanamadığı için inşaatta çalışmak zorunda kalan Fedai Altun’un anısı önünde sizlere söz veriyoruz. Kamuda torpili bitireceğiz ve sizlerin hak ettikleri değeri görmenizi sağlayacağız.
Her zaman söylüyoruz ve buradan tekrar yineliyorum:
Öğretmenlerimiz ücretli ve sözleşmeli olarak değil, kadrolu olarak atanmalıdır. Öğretmenlerimizin ek gösterge ve ek ders ücretleri iyileştirilmelidir. Öğretmenlerimiz hayat standartlarını hem çalışırken hem de emekliliklerinde düşünmemeli ve tek dertleri çocuklarımızın eğitimleri olmalıdır.  Bu nedenle, öğretmenlerimize verilen 3600 ek gösterge sözü bir seçim vaadi olarak kullanılmamalı ve hemen kanunlaştırılmalıdır. Hiçbir öğretmenimiz yoksulluk sınırının altında maaş almamalıdır.
En kısa zamanda Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkartılmalıdır. Öğretmen atamalarında ve idari kadro görevlendirilmelerinde torpil ve mülakat kaldırılmalıdır.
 
24 Kasım Öğretmenler gününde bu sorunları konuşmak maalesef bizleri üzmektedir. Eğitim sistemindeki sorunlara ve yaşadıkları zorluklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceğine ışık tutmak adına evlatlarımızı yetiştirmek için Anadolu’nun dört bir yanında heyecanla görev yapan ve yapmış bütün öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.
Başta, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hayatlarını kaybetmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyor; Atatürk ilke ve inkılapları için büyük bir gayret ve özveriyle çalışan, pandemi döneminde gecesini gündüzüne katan tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °