Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Asgari Ücrete Yapılan Zam Daha Ele Geçmeden Eridi!

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Asgari Ücrete Yapılan Zam Daha Ele Geçmeden Eridi!

ISPARTA 7.01.2021 19:00:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; 
Asgari Ücrete 
Yapılan Zam Daha 
Ele Geçmeden Eridi!
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya başlanan asgari ücrete yüzde 21'lik artışla yapılan 500 liralık zammın daha vatandaşın eline geçmeden eridiğini belirterek; “İğneden ipliğe gelen zam, işçinin alacağı zam almadan bitti” dedi.
 
BAŞKAN HALICI; “BEZ, MAMA
PARASINA YETMİYOR”
Asgari ücrete yapılan zammın asgari ücretlinin bebeğinin bez ve mama parasını bile karşılamadığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, yılbaşında önce işveren – devlet arasında defalarca yapılan görüşmeler neticesinde asgari ücret net 2 bin 825 lira olarak açıklanmıştı. Oysa biz, CHP olarak bu rakamın en az 3 bin 100 TL olmasını istemiş ve bu konuda da ısrarcı olmuştuk.
“ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAM
DAHA İŞÇİNİN ELİNE GEÇMEDEN EDİRİ”
Ancak, devlet bu talebimizi görmezden gelerek asgari ücreti yine 3 bin liranın altında açıkladı ve 1 Ocak 2021 itibariyle de yürürlüğe koydu. TÜİK’ün geçtiğimiz gün açıklanan Aralık ayı enflasyon verilerine göre, kira ve gıda fiyatlarındaki artış oranları asgari ücrete yapılan 500 liralık zamdan eser bırakmadı. Zam sadece bir ayda yumurta karşısında 71 adet, salatalık karşısında 26 kilogram, pirinç karşısında 2 kilogram, kuru soğan karşısında 8 kilogram, un ve biber karşısında ise 6 kilogram eridi” dedi.
“DOĞALGAZ VE ELEKTRİK
ZAMLARI YÜKÜ İYİCE ARTIRDI”
İl Başkanı Halıcı, yeni yılın ilk gününde elektriğe yapılan yüzde 6,2 doğalgaza ise yüzde 1,5 oranında zammın asgari ücretlinin fatura yükünü daha da artırdığını sözlerine ekledi.
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °