Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı’dan; 97. Kuruluş Yıldönümü Mesajı

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı’dan; 97. Kuruluş Yıldönümü Mesajı

ISPARTA 9.09.2020 06:57:00 0
CHP İl Başkanı Yalım Halıcı’dan; 
97. Kuruluş
Yıldönümü
Mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, CHP’nin 97. Kuruluş yıldönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
 
BAŞKAN HALICI; “CHP, TÜRKİYE’NİN
İLK SİYASİ PARTİSİDİR”
Bugün 9 Eylül…. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. Kuruluş Yıldönümü. Başkan Halıcı yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “İşgalci kuvvetlere karşı savaşan tüm cemiyetleri kendi çatısı altında toplayarak milletimizin bağımsızlığını cephede savunan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, 9 Eylül 1923 tarihinde Türkiye’nin ilk siyasi partisi olarak tarih sahnesine bir kez daha çıktı.
“97 YILDIR MÜDAFAYA
DEVAM EDİYORUZ”
Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi adını alan bu partinin neferleri hiçbir koşulda ‘Kandırılmadan’ Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizin ilkelerinden sapmadan vatanı her daim müdafaaya 97 yıldır olduğu gibi bugün de devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 97 yıldır Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu ve canıyla vatanı savunan halkımıza armağan ettiği
Cumhuriyet’in, her mücadelede en ön saflardaki koruyucularıyız.
“CHP, ATAMIZIN BİZE EMANETİDİR,
SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ”
Cumhuriyet’in ilanından tam 50 gün önce kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olmak, tam da bu sebeple ağır bir sorumluluktur. Atamızın “Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” sözlerinin ağırlığını ve sorumluluğunu partimizin çatısı altında her daim hissediyor ve çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz.
“ALTI OKU PARTİ BAYRAĞIMIZDA
GURURLA TAŞIYORUZ”
Bu bilinçle, Cumhuriyetimizin temel taşları Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devrimcilik ve Devletçilik ilkelerini simgeleyen altı oku parti bayrağımızda gururla taşıyoruz. Biliniz ki, ülkemizin, milletimizin çıkarlarına el uzatanlar, Cumhuriyet düşmanlığı yapanlar her daim karşılarında damarlarımızdaki o asil kandan aldığımız cesaretle korkusuzca savaşan bizleri bulacaktır.
“PARTİMİZE EMEK VEREN
HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”
Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak tüm genel başkanlarımıza, Cumhuriyet Halk Partisi’ne emek veren tüm partililerimize saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °