Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’den; MAYDER’e Ziyaret

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’den; MAYDER’e Ziyaret

ISPARTA 17.10.2020 07:28:00 0
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’den; 
MAYDER’e
Ziyaret
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Isparta Mahkum Ve Mahkum Yakınları Koruma Ve Yasatma Derneği (MAYDER)’ni ziyaret ederek Başkanı İlker Övey ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüştü. Ziyarette Başkan İlker Övey, Böke’ye sorunlarını içeren bir dosya takdim etti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve Burdur Milletvekili TBMM idare Amiri Mehmet Göker dün Isparta’ya gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.
SELİN SAYEK BÖKE
MAYDER’İ ZİYARET ETTİ  
Böke ve Göker Isparta ziyaretleri çerçevesinde dün saat 15.30’da kısa adı MAYDER olan Isparta Mahkum Ve Mahkum Yakınları Koruma Ve Yasatma Derneği’ni ziyaret etti. Böke ve Göker’e bu ziyaretlerinde CHP İl Başkanı Yalım Halıcı ve Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan da eşlik ettiler.
BAŞKAN ÖVEY; “BİZ
MAHUMLARIN İŞİ ÇOK ZOR”
Ziyarette bir konuşma yapan Isparta Mahkum Ve Mahkum Yakınları Koruma Ve Yasatma Derneği Başkanı İlker Övey, üyelerinin özellikle son zamanlarda büyük sorunlar içinde bulunduğunu belirterek; “Mahkum olmak bu ülkede çok zor bir iştir. Cezaevinden çıkmış olsan bile toplumun bakış açışı insana sıkıntı yaşatır. İş verilmez, aş verilmez. İşte biz de bu sorunların çözümü ve kader mahkumu olarak bir şekilde cezaevine düşmüş ve çıkmış insanlarımıza hizmet için bu derneği kurduk ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
“HER İNSAN BİR MAHKUM ADAYIDIR”
Aslında bakıldığında mahkum olmak, hükümlü olmak aynı engelli olmaktan farkı yoktur. Zira, sağlıklı bir insan şuanda nasıl olası bir kaza geçirip engelli duruma gelebilirse yani her insan bir engelli adayı ise her insan bir mahkum adayıdır. Çünkü, başına her an olumsuz bir olay gelebilir ve kendisini cezaevinde bulabilir. Bu her kesin başına gelebilecek bir durumdur.
“SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜ
KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYORUZ”
Bizler Dernek olarak, 550 üyemize hizmet ediyoruz. Onların sorunlarını dinleyip çözüm yolları konusunda çalışmalar yapıyoruz ve bu çözümler için de kamu kurum ve kuruluşlarla görüşerek gerekirse ayaklarına kadar giderek ne gerekiyorsa yapıyoruz. Ancak, bu konuda bir hayli sıkıntı çektiğimizi ifade etmek istiyorum. Zira, bazı kurum ve kuruluşlar bize farklı gözle bakıyorlar. Sorunlarımızın çözümü konusunda istekli davranmıyorlar.
BAŞKAN İLKER ÖVEY’DEN
SELİN SAYEK BÖKE’YE DOSYA
Şahsınızda size ve sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi’ne sorunlarımızı içeren bir dosya takdim etmek istiyorum. Bu dosyada bizim yaşadığımız tüm sıkıntılar var. Bunların çözümü noktasında bizlere siyasi destek verirseniz çok mutlu oluruz. Şimdiden, şahsım ve tüm üyelerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
BÖKE; “SORUNLARINIZIN
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ” 
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de ziyarette yaptığı konuşmada; “Evet, sayın başkan anlattıklarınız gerçekten üzücü bir durum. Zira, işiniz gerçekten zor. Ancak, biz CHP olarak sizlerin yanındayız ve sizlerin sorunlarınızın takipçisi olacağız. Bana verdiğiniz bu dosyayı da Ankara’ya götüreceğim ve önce Genel Başkanımızla ardından TBMM’de gündeme taşıyacağım” dedi.




Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °