Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Cezalardan engelli ve eski hükümlüye destek verilecek

Cezalardan engelli ve eski hükümlüye destek verilecek

ISPARTA 19.10.2017 07:21:00 0
Cezalardan engelli ve eski hükümlüye destek verilecek
Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecek. Destek için proje tekliflerinin 1” Aralık’a kadar İşkur İl Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.
 
Çalışma ve İş Kurumu Isparta İl Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açıklamada şunlara yer verildi. “Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir.
Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır. Konu ile ilgili (2018/1. Dönem) proje başvuru Rehberi Kurumumuz www.iskur.gov.tr adresinde duyurular bölümünde yayımlanmıştır.
Aşağıda yer alan Başvuru Rehberi ve Formuna göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal taraflardan temsilcilerden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir.
Desteklenecek projeler; Engellilerin          kendi  işini     kurmalarına  yönelik projeler, Eski            hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, Engellinin       iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler. Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.
Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler Proje tekliflerini, 11 Aralık 2017 tarihi mesai saati bitimine kadar İl Müdürlüğümüze bir asıl ve bir kopya olarak elden verilmesi veya posta ile gönderilmesi gerekmektedir.”

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °