Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum; Isparta’ya 3 Bin Konutluk Projemizi Başlatıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum; Isparta’ya 3 Bin Konutluk Projemizi Başlatıyoruz

ISPARTA 24.06.2022 19:07:00 0
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum;  
Isparta’ya 3 Bin Konutluk 
Projemizi Başlatıyoruz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafın ülke genelinde başlatılan 150 bin sosyal konut projesi kapsamında Isparta’ya 2 projede toplam 236 konut daha inşa ettiklerini belirterek; “Aksu’da 94, Eğirdir’de 142 konutumuz hızla yükseliyor. Ekim ayında, bu konutlarımızı da sizlere teslim edeceğiz. Tabi Isparta’mıza, Ispartalı kardeşlerimize yeni konut müjdelerimiz de var. Bugün itibariyle Sütçüler ilçemizde 124, Aksu ikinci etapta 159, Atabey 3. etapta 250, Gelendost 3. etapta 204, Senirkent’te 100, Gönen’de 71, Keçiborlu’da 340, merkez Kuleönü’nde 200, Isparta merkezde bin 350, Yalvaç’ta 200 konut olmak üzere toplamda 3 bin konutluk projemizi başlatıyoruz” dedi.
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, Isparta’daki Bakanlığı tarafından yapılan yatırımları yerinde incelemek üzere Isparta’ya geldi.
KEÇİBORLU TOKİ
KONUTLARINI YERİNDE GÖRDÜ
Bugün saat 11.00’de Süleyman Demirel Havalimanı'nda Vali Aydın Baruş, Ak Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri, Siyasiler ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Kurum, buradan ilk olarak Keçiborlu TOKİ alanına giderek orada incelemelerde bulundu.
ÇÜNÜR TOKİ ALANINDA
İNCELEME YAPTI
Daha sonra Isparta Merkeze gelen ve Çünür Mahallesi'nde yapımı devam eden TOKİ 1002 konut projesini yerinde inceleyen Bakan Kurum, öğleden sonra ise sırasıyla Valiliği ve Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.
YOĞUN YAĞMUR NEDENİYLE
PROGRAMIN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Bakan Kurum’un Isparta Tren Gar’ı alanında yapımı süren Millet Bahçesinde yapacağı program ise yoğun yağmur nedeniyle Isparta Meydan AVM’ye alındı. Söz konusu programa; TBMM Başkanvekili Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve çok sayıda vatandaş katıldı.
BAKAN KURUM; “ISPARTA’YA
BİN 360 KONUT DAHA YAPACAĞIZ”
Programın açılış konuşmasını Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yaptı. Başdeğirmenin ardından Vali Aydın Baruş bir konuşma yaptı. Vali Baruş’un ardından kürsüye gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Isparta’ya konut müjdesi verdi. Bakan Kurum konuşmasında; “Sabahleyin Isparta’ya geldiğimizde Keçiborlu ilçemizdeki ve ardından Isparta Merkez Çünür Mahallemizdeki TOKİ konutlarının incelemelerde bulunduk. Isparta’ya şimdi de toplam yatırım değeri 532 milyon lira olan bin 360 konut, 2 cami, restorasyon projesi, millet bahçesi ve sosyal donatılar yapıyoruz ve buraları en hızlı bir şekilde tamamlayacağız.
“ÇÜNÜRDEKİ BİN KONUTU ÖNÜMÜZDEKİ
YIL HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ”
Bugün bir önceki ziyaretimizde sizlere verdiğimiz bir başka sözü daha yerine getiriyoruz. Mutluluğun ve huzurun şehri Isparta’mızı, yeni konutlarına, çocuklarımızı sıcak ve güvenli yuvalarına kavuşturuyoruz. Keçiborlu’da kentsel dönüşüm projemiz kapsamında 61.6 milyon lira yatırımla tamamladığımız 167 konut, ticaret merkezi ve caminin açılışını yapıyoruz. Isparta’mıza hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımızın dar gelirli vatandaşlarımız için başlattığı 150 bin sosyal konut projemiz kapsamında Çünür Mahallemizde tam 1000 konut inşa ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bu konutlarımızın tamamını hak sahibi 1000 Ispartalı ailemize teslim edeceğiz. Şimdiden yeni yuvalarımız, bereketli dükkanlarımız sizler için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
“3 BİN KONUTLUK
PROJEMİZİ BAŞLATIYORUZ”
150 bin sosyal konut projesi kapsamında Isparta’ya 2 projede toplam 236 konut daha inşa ettiklerini dile getiren Bakan Murat Kurum, “Aksu’da 94, Eğirdir’de 142 konutumuz hızla yükseliyor. Ekim ayında, bu konutlarımızı da sizlere teslim edeceğiz. Tabi Isparta’mıza, Ispartalı kardeşlerimize yeni konut müjdelerimiz de var. Bugün itibariyle Sütçüler ilçemizde 124, Aksu ikinci etapta 159, Atabey 3. etapta 250, Gelendost 3. etapta 204, Senirkent’te 100, Gönen’de 71, Keçiborlu’da 340, merkez Kuleönü’nde 200, Isparta merkezde bin 350, Yalvaç’ta 200 konut olmak üzere toplamda 3 bin konutluk projemizi başlatıyoruz. İnşallah tüm konut projelerimizi en kısa sürede tamamlayacak Ispartalı kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturacağız.
“EVSİZ BİR VATANDAŞIMIZ
KALMAYINCAYA KADAR ÇALIŞACAĞIZ”
Isparta’dan milletimize bir kez daha söz veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; dar gelirli olup da ev sahibi olmayan tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar; konutlar inşa etmeye, yeni yuvalar kurmaya, yavrularımızı mutlu etmeye; aşkla, şevkle, azimle devam edeceğiz” dedi.
BAKAN KURUM’UN ISPARTA MEYDAN AVM’DEKİ TOPLA AÇILIŞ TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER;





 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °