Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Camilerde Koronavirüsün son bulması için dua edildi: Bu kez dua Minarelerden Yükseldi

Camilerde Koronavirüsün son bulması için dua edildi: Bu kez dua Minarelerden Yükseldi

ISPARTA 24.03.2020 08:24:00 0
Camilerde Koronavirüsün son bulması için dua edildi: 
Bu kez dua
Minarelerden
Yükseldi
Isparta’daki camilerde, koronavirüs salgının son bulması ve hastalığa yakalananların bir an önce iyileşmesi için dua okundu.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Türkiye'yi etkisi altına alınan koronavirüs salgının son bulması ve hastalığa yakalananların bir an önce iyileşmesi için Türkiye genelinde bütün camilerde dua okunmasına karar verildi. Alınan karar doğrultusunda Isparta’daki camilerin minarelerinden yatsı ezanından sonra dua okundu.
 
İl merkezinde bulunan Ulu Camiinde yapılan duada şöyle denildi:
"Kıymetli Müslümanlar, tedbirlere uyalım, evimizde kalalım ve dua edelim. Yüce Allah devletimizi ve milletimizi her türlü felaketten korusun. Ülkemizi ve dünyamızı bu salgından en kısa zamanda kurtarsın. Sağlık çalışanlarımızın ve hastalarımızın yardımcısı olsun."
 
Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş, dün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bugün yatsı ezanının ardından koronavirüsün son bulması için tüm camilerden dualar okunacağını duruydu. Erbaş, vatandaşlardan da dualara eşlik etmelerini de istedi. Bu doğrultuda, dün akşam yatsı ezanının ardından camilerden dua sesleri yükseldi.

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °