Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

ISPARTA 1.10.2020 12:49:00 0
Camiler ve 
Din Görevlileri 
Haftası
Isparta İl Müftü Vekili Halil Taş; “Halkımızın, cami ve mescitlerimize olan ilgisini canlı tutmak amacıyla; Başkanlığımız tarafından 1986 yılından beri, Ekim ayının ilk haftası "Camiler Haftası" olarak kutlanmaktaydı. Her yıl, 01-07 Ekim tarihleri arasında idrak ettiğimiz bu zaman dilimine 2003 yılından itibaren din görevlilerimizi de katarak “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaktadır.
          Camiler, Müslümanların Allah’a ibadet ettikleri yerlerdir. Yeryüzünün en şerefli yerleri olan camilere “Allah’ın evi” denilmektedir. Camiye ibadet için giden Mümin, Allah’ın ziyaretçisi ve misafiri durumundadır. Ev sahibi, evine gelen misafirlerine ikramda bulunduğu gibi camiye giden müminlere de yüce Allah büyük mükâfatlar verecektir. Peygamberimiz bu konuda şöyle buyurmuştur:“Evinde güzelce abdest alıp camiye giden kimse Allah’ın ziyaretçisidir. Ziyaret edene Allah ikramda bulunacaktır.”
          Camiler, zengin-fakir, köylü-şehirli, amir-memur, resmi-sivil, yaşlı-genç, siyah-beyaz, yerli-yabancı herkesi bünyesinde toplayan mekânlardır. Bir ülkenin, Müslüman ülkesi olmasının mührü ve tapu senetleridir.
          Camiler; aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız mabetlerdir. Üzüntülerimizi giderdiğimiz, moralimizi düzelttiğimiz, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz ve pekiştirdiğimiz yerlerdir.   
Birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz-yoksul, dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerdir.
         Din görevliliği de sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in miras bıraktığı mübarek bir görevdir. İslam’ın ilk imamı peygamberimizdir. İlk davetçi O’dur. O da imamlığı Cebrail (as)’dan öğrenmiştir. Din görevlileri bu mirasın önemini ve büyüklüğünü bilerek O’na layık olmaya çalışır. Onun için görevi zordur. Doğumlarından itibaren ölümlerine kadar insanlara hizmet etmeye çalışır. Doğumda kulağına ilk ezan ve kameti o okur, ilk sözleri o söyler. Ölümde son yolculuğunda son sözleri yine o söyler. Onun için din görevlisi insanın hayatının her noktasında vardır, hizmetine amadedir.
         Din görevlisi camide olduğu gibi hayatın her noktasında önderdir. Milli mücadelede onlar önder olmuşlardır. Düşmana ilk kurşunu Sütçü İmam sıkmıştır.
         Din görevlileri bu görevleri yürütürken Allah rızasını gözetirler.
         Bütün bu duygularla Camiler ve Din Görevlileri Haftasının tüm din görevlilerine ve  milletimize hayırlara vesile olmasını temenni eder saygılar sunarım.”
 

Anahtar Kelimeler: görevlilerihaftası vedin camiler
Perşembe 21.7 ° / 11.2 °
Cuma 20.4 ° / 10.1 °
Cumartesi 16.1 ° / 5.2 °