Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Camiler Cemaatle Buluştu; Seccadesini Alan Cuma Namazına Koştu; Özlediğimiz Günler Geri Geliyor…

Camiler Cemaatle Buluştu; Seccadesini Alan Cuma Namazına Koştu; Özlediğimiz Günler Geri Geliyor…

ISPARTA 30.05.2020 14:57:00 0
Camiler 
Cemaatle Buluştu; 
Seccadesini Alan Cuma Namazına Koştu; 
Özlediğimiz
Günler Geri 
Geliyor…
Dünya genelinde yaşanan pandemi ile mücadele kapsamında ülkemizde bir dizi önlemler alınmıştı. Dün 74 gündür cemaat namazlarına kapalı olan camilerde Cuma namazı yeniden kılınmaya başlandı.
 
Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan kararlarda yavaş yavaş normale dönüş başladı. Ülke genelinde 1 Haziran’dan itibaren normalleşmede ikinci aşamaya geçilecek. 74 gündür cemaat namazlarına kapalı olan camilerde ilk Cuma namazı kılındı.
 
Isparta’da camilerin yanı sıra futbol sahalarında ve kapalı Pazar yerlerinde de ilk Cuma namazı kılındı. Ulu Camii avlusunda ve Şehir Meydanında kılınan Cuma namazında Vali, Belediye Başkanı ve İl Müftüsü bir araya geldi.
 
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Yaklaşık iki buçuk aydır pandemi dolayısıyla cemaat namazları kılamıyorduk. Bugün ilk kez cemaat ile namaza kılmaya başladık. Ancak bu süreç henüz bitmedi. Dolayısıyla camilerimizde de sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Allah bizlere bir daha bu tarz hastalıklar göstermesin. Bugün rehavete kapılmadan, Bilim kurulumuzun söylediği unsurlara dikkat ederek yeni normalde yaşamaya devam etmeliyiz. Nüfuzumuza oranla pozitif vakalarda sayımız az görülüyor” dedi.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °