Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Cami Avlusuna Sığmayan Cemaat Yollara Taştı Stadyumda, Pazar Yerinde, Meydanda; Her yerde NAMAZ

Cami Avlusuna Sığmayan Cemaat Yollara Taştı Stadyumda, Pazar Yerinde, Meydanda; Her yerde NAMAZ

ISPARTA 30.05.2020 08:42:00 0
Cami Avlusuna Sığmayan 
Cemaat Yollara Taştı 
Stadyumda, Pazar Yerinde, Meydanda; 
Her yerde
NAMAZ
Koronavirüs nedeniyle 16 Mart’ta ibadete kapatılan camiler, normalleşme kapsamında uzun bir aradan sonra kapılarını açtı. Isparta’da Bilal – i Habeşi Camii’nde kılınan namazda avluya sığmayan cemaat yol üzerinde namaz kıldı.
 
Koronavirüs nedeniyle ibadete kapatılan camiler, normalleşme kapsamında uzun bir aradan sonra kapılarını açtı. Isparta’da 74 gün sonra kılınan ilk Cuma namazı Cami avlularının yanı sıra, futbol sahalarında, Kapalı Pazar Yerlerinde, cadde ve yollarda kılında.
CUMA NAMAZI ŞEHİR
MEYDANINDA KILINDI
Bu doğrultuda, Ulu Camii’nde gerçekleşen ilk Cuma namazına Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Müftüsü Bayram Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurallar gereği açık alanda ve sosyal mesafe kurallarına uyularak kılınan Cuma namazına akın eden vatandaşlar camii avlusuna sığmadı. Bunun üzerine Cuma namazı cami avlusunun yanı sıra Valilik arkasındaki Şehir Meydanlığında kılındı.

KAPALI PAZAR YERİ VE FUTBOL
SAHASINDA CUMA NAMAZI
Öte yandan, dün Cuma namazının kılındığı bir başka yer ise Anadolu Mahallesindeki Milli Egemenlik Futbol Sahası ile Davraz Mahallesindeki Kapalı Pazar yerin oldu.
NAMAZ CAMİNİN
ETRAFINDAKİ YOLLARDA KILINDI
Davraz Mahallesindeki Bilal – i Habeşi Camiinde ise cami avlusuna sığmayan vatandaşlar, Camii yanında bulunan kaldırım ve cadde üzerinde namaz kıldı.
 
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °