Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Çağlar, TOBB Başkanı ve Ticaret Bakanını ziyaret etti

Çağlar, TOBB Başkanı ve Ticaret Bakanını ziyaret etti

ISPARTA 19.07.2018 09:45:00 0
Çağlar, TOBB Başkanı ve Ticaret Bakanını ziyaret etti

Isparta TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar,81 ilin Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlarıyla birlikte TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve daha  önceKadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Ticaret Bakanı olarak görev alan Ruhsar Pekcanziyarette bulundu. Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Çağlar burada, Isparta ile ilgili kısa bilgi vererek Ticaret Bakanı Pekcan’a davette bulundu. Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Çağlar da, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğluile Ticaret Bakanı Pekcan’a sıcak karşımaları ve ilgilerinden dolayı teşekkür etti. 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanları, M. RifatHisarcıklıoğlu ile bir araya geldi. Hisarcıklıoğlu’nu Genel Kurul’da yeniden TOBB Başkanlığına seçilmesinden dolayı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Yapan İş Kadını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı tebrik ziyaretinde bulundular. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Kadın Girişimcilere nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, “Genel Kurulumuzu tamamladık. Şimdi vakit Türk özel sektörü için hep birlikte, hem içeride hem de dışarıda, canla başla çalışma vaktidir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Ticaret Bakanı’nın TOBB camiasının içerisinden bir ismin olmasından duyduğu memnuniyeti ileten Hisarcıklıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız ilk kabinesini açıkladı. Tarihi önemi bulunan bu kabinede içimizden biri olan Sayın Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanımız oldu. 2007 yılında Kadın Girişimciler Kurulu’nu 500 üye ile kurduğumuz günlerden, kurulumuzun başkan yardımcısının, yeni dönemin ilk Ticaret Bakanı olduğu günlere geldik. Sayın Pekcan’ın Ticaret Bakanı olarak atanması, Kurullarımızın sahip olduğu yüksek itibarın bir göstergesidir. Sayın Pekcan’ın bakanlığının, kadınların ekonomik hayatta hak ettikleri yeri almasına çok önemli katkılar yapacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

BAKAN PEKCAN: KADIN GİRİŞİMCİLER OLARAK DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ 

Kendisini ziyarete gelen Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlarına teşekkür ederek Bakan Pekcan, yeni sistemin ilk kabinesinin yeni umutlarla, yeni adımlarla yola çıktığını vurgulayarak, "Burada benim yol arkadaşlarım, cam tavanı yıkan kadınlarımız var. O cam tavanı yıktıysak, daha çok şeyler değiştirebileceğiz." diye konuştu.

Kadın girişimciliği artmadıkça, ülkelerin verimliliğinin ve refah düzeyinin artmayacağına dikkati çeken Pekcan, toplumsal refah için kadın girişimcilerin en az erkek girişimciler kadar iş hayatında yer alması gerektiğini dile getirdi.  Pekcan, bu kapsamda Bakanlık olarak her türlü desteğe hazır olduklarını dile getirerek, "Ruhsar Pekcan olarak söz veriyorum, projelerinize Bakanlığımın dışında da uluslararası fonlardan finansman bulacağım. Yeter ki siz yaratıcı, sürdürülebilir, yapıcı, uygulanabilir, istihdam artırıcı projelerle gelin. Türkiye'nin önünü açacak, ihracatı artıracak, yenilikçi, teknoloji odaklı projelere ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °