Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Büyükbaş kurbanlık bitti, Küçükbaş elde kaldı

Büyükbaş kurbanlık bitti, Küçükbaş elde kaldı

ISPARTA 14.08.2019 08:26:00 0
Büyükbaş kurbanlık bitti, 
Küçükbaş elde kaldı
Kurban Bayramının üçüncü günü kurban pazarlarında büyükbaş hayvanların tamamı satılırken, küçükbaş hayvanların bir kısmı ise elde kaldı.
 
Kurban bayramı için Hayvan Pazarına büyükbaş kurbanlık getiren besicilerin yüzü satışların iyi gitmesiyle gülerken, küçükbaş hayvan getiren besiciler ise beklediği ilgiyi bulamayınca hayvanları elinde kaldı. Yazısöğüt’te bulunan Hayvan Pazarında, diğer bir değişle kurban satış alanına getirilen yaklaşık 100 büyükbaş hayvan bayramın ilk günü tükendi. Bayramın üçüncü gününde kurban pazarındaki çadırlarını sökmeye başlayan satıcılar, evlerinin yolunu tutmaya hazırlanıyor. Hayvan Pazarında büyükbaş kurbanlık bitti koyun ve koçlar ise elde kaldı  
KURBANLIKLARIN BİR KISMI
SATICILARIN ELİNDE KALDI
Bayramın ilk iki gününde, bayram öncesine göre daha düşük değişen fiyatlarda küçükbaş kurbanlık satan satıcılar ise, kurbanlıklarının bir kısmını satarken, bir kısmı ellerinde kaldı. Ellerinde kalan kurbanlıkları da satmak isteyen küçükbaş hayvan satıcıları, bayramın ikinci günü de yoğun çaba harcadı. Büyükbaş kurbanlıkların satılmasıyla birlikte boşalan alanlar belediye ekipler tarafından temizlenerek dezenfekte edilecek.
“KURBAN FİYATLARINI DÜŞÜRDÜK
ANCAK, SATIŞ YİNE AZ”
Ş. Karaağaç’tan 150 küçükbaş hayvan ile Isparta’ya gelen ve koyunlarının yarısını satan Hasan Elverdi; “Büyükbaş kurbanlıkların satışı daha iyi gitti. Küçükbaş hayvanların satışı daha ağır gidiyor. Küçükbaş hayvanlarda pazarlık daha fazla oluyor. 150 küçükbaş kurbanlık getirdik. 100 tanesini sattık. 50 tanesi kaldı. Bunları da Kurban Bayramı içerisinde satayım diye düşündüm ve şuanda onları da satmaya çalışıyorum. Kurbanlık satışında son gün olduğu için hayvan başı 50 ila 100 lira düşüş oldu” dedi.  
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °