Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Büyük Yardımseverlik Örneği; Akçay Ailesi Gine’de Su Kuyusu Açtırdı

Büyük Yardımseverlik Örneği; Akçay Ailesi Gine’de Su Kuyusu Açtırdı

ISPARTA 8.09.2020 13:49:00 0
Büyük Yardımseverlik Örneği; 
Akçay Ailesi 
Gine’de Su 
Kuyusu Açtırdı
Ispartalı hayırseverler temiz su temininde zorluk yaşanan ülkelerde, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta temsilciliği aracılığıyla mazlumların imdadına yetişiyor. Bu hayırseverlerden birisi olan Emin – Sıdıka Akçay çifti Gine Mamou’da Su Kuyusu açtırdı. Kuyudan günde 400 kişi yararlanabiliyor.
 
İçmek ve günlük yaşamda kullanmak amacıyla su bulamayan çeşitli ülkelerde su kuyusu açılması için çalışma yürüten İHH Isparta Temsilciliği, kuraklığın hüküm sürdüğü Afrika’da Müslüman halkın su ihtiyacının karşılanabilmesi için faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda batı Afrika ülkelerinden Gine’de, Emin – Sıdıka Kuyu hayratına su kuyu açıldı.
AKÇİL, GÖRSELLERİ HAYIRSEVER
RAMAZAN AKÇAY'A TAKDİM ETTİ
Gine’nin Mamou şehrinde açılan su kuyusu mağdur halk tarafından büyük mutlulukla karşılandı. Evlerinden bulabildikleri kapları alıp su kuyusunun başında sıraya giren mazlumlar, hayırsever Akçay ailesine dua etti. İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil, Akçay ailesi adına açtırılan su kuyusuna ait görselleri Emin – Sıdıka Akçay çiftinin oğlu Ramazan Akçay’a teslim etti.
“TÜM HAYIRSEVERLERİMİZDEN
ALLAH RAZI OLSUN”
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, yaptığı açıklamada, kuruluşundan beri dünyanın neresinde bir mağdur Müslüman varsa oraya yardım elini uzatan İHH’nın hayırseverlerin desteği ile mazlumlara umut olmaya devam ettiğini söyledi. Akçil; “İHH olarak Filistin’den Doğu Türkistan’a, Somali’den Arakan’a, Bosna’dan Suriye’ye tüm kadim topraklarda aktif şekilde çalışıyoruz. Her coğrafyanın farklı ihtiyaç ve sıkıntılarına çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda, Afrika ülkelerinin çoğunda yaşanan su sıkıntısına karşın, su kuyusu açma çalışmalarımız devam ediyor. Bugüne kadar çok sayıda su kuyusu açılmasını sağlayarak, oradaki çocuğundan yaşlısına mağdur insanların, içme, abdest, günlük kullanım ve temizlik başta olmak üzere tüm gerekli durumlarda en önemli ihtiyacına cevap vermek için aynı Emin – Sıdıka Akçay amcamız ve teyzemiz gibi katkı sunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Onlardan Allah razı olsun” dedi.
AKÇİL’DEN KUYU AÇTIRMAK
İSTEYENLERE ÇAĞRI
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, İHH tarafından açılan kuyu ile temiz içme suyuna kavuşanların sevincine ortak olmak ve katkı sunmak isterseniz, İHH Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil, 0.542.487.32.76 numaralı telefondan ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Perşembe 21.7 ° / 11.2 °
Cuma 20.4 ° / 10.1 °
Cumartesi 16.1 ° / 5.2 °