Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Büro Memur – Sen Isparta Şube Başkanı Aktaş; Kamu Çalışanlarının Yıllık İzinleri Yanmasın!

Büro Memur – Sen Isparta Şube Başkanı Aktaş; Kamu Çalışanlarının Yıllık İzinleri Yanmasın!

ISPARTA 24.05.2020 12:33:00 0
Büro Memur – Sen Isparta Şube Başkanı Aktaş; 
Kamu 
Çalışanlarının
Yıllık İzinleri
Yanmasın!
Büro Memur – Sen Isparta Şube Başkanı Abdurrahman Aktaş, Sözleşmelilerin yıllık izinlerini bir yıl içinde, normal memurlarında iki yıl sonra yandığını belirterek; “Bu sürelerin en az birer yıl daha ötelenmesini talep ediyoruz” dedi.

 
Yıllık izin konusunda kamu çalışanlarının mağduriyet yaşadığını ve özellikle pandemi sürecini yaşadığımız şu zaman sürecinde yıllık izin konusunda bir adıl atılmasının yerinde bir karar olacağını ifade eden Büro Memur – Sen Isparta Şube Başkanı Abdurrahman Aktaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Malum yıllık izinlerimizde var ama yılın da ortasına geldik hemen hemen. Bu gidişle 2-3 ay daha normale dönemeyiz gibi duruyor. Kamu çalışanlarının yıllık izin kullanamadığı bu süreçte özellikle sözleşmeli personelin yıllık izinleri yılsonunda yanacak. Pandemi sürecinde olduğumuz için yıllık izinlerin yanması konusu bu yıl için ertelenmesini talep ediyoruz.
 
Malum dünyamız pandemi (salgın hastalık) sürecinde. Milyonlarca kamu çalışanı bu süreci evinde geçirmekte, çoğu kamu kurumu nöbet usulü ile çalışıyor. Telefonla tarafımıza ulaşıldığında derhal işe gidebiliyoruz yani izin kullanmıyor virüsün yayılmaması için evde kalıyoruz. Bu süreci ana baba, memleketimizden ve sevdiklerimizden ayrı geçiriyoruz.
 
Bilindiği gibi, pandemi nedeniyle bugüne kadar çoğu şey ötelendi, yıllık izinlerin yanması konusu da ötelenebilir, en azından bu sene için gelecek seneye devredebilir. Memurlar içinde 2 sene olan devir 3 seneye çıkarılabilir. Talebimiz bu yöndedir” dedi.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °