Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Büro Memur – Sen’de Yeni Dönem; Başkan Muharrem Tekkanat

Büro Memur – Sen’de Yeni Dönem; Başkan Muharrem Tekkanat

ISPARTA 5.12.2021 09:07:00 0
Büro Memur – Sen’de Yeni Dönem; 
Başkan 
Muharrem Tekkanat
Büro Memur – Sen Isparta Şubesi’nin olağan genel kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Abdurrahman Aktaş’ın tekrar aday olmadığı ve Muharrem Tekkanat’ın tek aday olarak girdiği kongrede Tekkanat kullanılan oyların tamamını alarak Büro Memur – Sen’in yeni başkanı oldu.
 
Memur – Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur – Sen Isparta Şubesinin 2. Olağan Genel Kurul toplantısı dün Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirildi. Saat 14.00’te başlayan toplantıya; Büro Memur – Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal ve Memur – Sen'e bağlı sendikaların Şube Başkanları ile ilçe temsilcileri, delegeler ve üyeler katıldı. Mevcut Başkan Abdurrahman Aktaş ise Koronavirüs pandemisi karantinasında olmasına rağmen kongreye katılamadı.medya32.com
YAZGAN; “ÜYE SAYIMIZI
ARTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Kongrede ilk olarak Divan oluşturuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan kongrede ilk olarak kürsüye Büro Memur – Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan geldi. Genel Başkan Yazgan konuşmasında, Isparta’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Bugün Isparta kongremizi yapıyoruz. Sendikamıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi. 2001 yılında sendika kanunun çıkmasıyla birlikte sendikalaşma hareketine başladıklarını aktaran Büro Memur – Sen Genel Başkanı Yazgan, Büro Memur – Sen olarak Türkiye’yi karış karış dolaşarak kamu çalışanlarının sorunlarını dinlediklerini ifade etti. Büro Memur – Sen’in her zaman kamu çalışanlarının yanında olduğunu ve onların hakkı için mücadele ettiğinin altını çizen Yusuf Yazgan; “Bugüne kadar etkili sendikacılık yaparak çalışanların sözcüsü olduk. Her platformda kamu çalışanlarının hakkını aradık. Bizim etkili sendikacılığımız kamu çalışanlarının takdirini kazandı ve yetkili sendika olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Üye sayılarımız her geçen gün artacak ve kazanımlarımız daha da artacak” diye konuştu. Genel Başkan Yazgan, Şube Başkanı Abdurrahman Aktaş ve yönetimine şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, yeni seçilecek Başkan Muharrem Tekkanat ve yönetimine de başarılar diledi.medya32.com
TEKKANAT; “KONGREMİZE HOŞGELDİNİZ”
Kongrede daha sonra Başkan Adayı olan ve kongreye tek liste ile giden Muharrem Tekkanat geldi. Tekkanat da konuşmasında şunları söyledi; “Büro Memur – Sen’imizin 2. Olağan Genel Kuruluna hepiniz hoş geldiniz.
Öncelikle tüm şehitlerimize ve sendikamızın kuruluşundan bugüne kadar gelmesinde katkısı bulunup ebedi âleme göç eden dava arkadaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet, yaşayanlara da sağlıklı hayırlı ömürler dilerim. Ayrıca Isparta Büro Memur-Sen Başkan Yardımcımız Cavit Çiftçi abimize de rabbimden rahmet diliyorum.
“17 YILDIR SENDİKAMIZIN ÇEŞİTLİ
KADEMELERİNDE GÖREV YAPMAKTAYIM”
Siz değerli dava arkadaşlarıma ve konuklarımıza kısaca kendimi takdim etmek istiyorum. İsmim Muharrem Tekkanat, 2001 yılında Adliyede işe başladım. Sütçülerliyim, evli ve iki çocuk babasıyım. 2004 yılından bu yana sendikamızda temsilcilik, şube başkan yardımcılığı ve şube başkan vekilliği gibi çeşitli görevler üstlendim.
“ÜZERİMİZE DÜŞEN HER
TÜRLÜ GÖREVİ YAPACAĞIZ”
Sendikacılık bir gönül işidir. Ben bugüne kadar makam, mevki gözetmeden teşkilatımız ve üyelerimiz için mücadele ettim ve etmeye de devam edeceğim. Bugün ki yapılacak olan kongremizde Isparta Büro Memur Sen Başkanlığına ekibimle birlikte adayız. Teşkilatımız ve üyelerimiz için her daim görevde oldum ve olmaya da devam edeceğim. Hem devleti yaşatacağız hem milletimizin geleceğini düşüneceğiz. Hem de kamu çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini koruyup geliştirme noktasında çalışacağız. Amacımız sadece kamu görevlilerinin ekonomik ve sosyal haklarını savunmakla sınırlı olmayıp özgürlük ve tam demokrasiye geçiş ile büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinde üzerimize düşeni yapacağız.
“ÜYELERİMİZİN SORUNLARINI
TEK TEK BELİRLEYECEĞİZ”
Bir çiçek ile bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar şiarıyla 1995 yılında toprağa bir fidan gibi dikilen "Gönlünüzü birleştirin, gücünüz birleşsin" anlayışı ile çıkılan bu yolda onları, binleri, on binleri, kol kola, omuz omuza kenetleyerek çıkılan bu yolda çok zorluklar yaşandı asla yılmadık, yılmayacağız. Bugün 86.000 aşan üye sayımızla yolumuza emin adımlarla ilerlemekteyiz.
Değerli dava arkadaşlarım her kurum ile ilgili sorunları, sıkıntıları tek tek belirleyip genel merkezimiz ile birlikte çözüme kavuşturmak için mücadele edeceğiz. Bugüne kadar üyelerimizin her türlü problemlerinde, sorunlarında yanlarında olduğumuz gibi bundan sonra da yanlarında olacağız. Yönetimim ile birlikte üyelerimiz daha sık ziyaret edilip dertlerine ortak olacağız.
“BİZ SENDİKACI OLMAK İÇİN
SENDİKACILIK YAPMADIK, YAPMAYACAĞIZ”
Değerli dava arkadaşlarım kamu görevlilerimizin sosyal haklarını geliştirme, özgürlük alanlarını genişletme, mazlumların sesi, yetimin hamisi olma, emek ve ekmek mücadelesinde yeni kazanımlar elde etmek için sizlerin de desteği ile Isparta Büro Memur Sen'i hak ettiği yerlere getireceğiz. Değerli dava arkadaşlarım biz sendikacı olmak için sendikacılık yapmadık, yapmayacağız da, sadece karnımızı doyurmak için de memur değiliz. Daha iyi bir dünya, daha iyi bir Türkiye ideali ile emeğe, doğaya ve Türkiye'ye sevdalıyız. Sözlerime Şeyh Edebali'nin meşhur öğüdüyle son vermek istiyorum; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, selam olsun tertemiz alın teriyle rızık kazanan emekçilere”
“BUGÜNE KADAR GÖREV YAPMIŞ
BAŞKANLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Isparta Büro Memur-Sen'e hizmet etmiş Eşref Gürdal, Abdurrahman Aktaş başkanlarıma ve yönetim kurullarına ayrıca Afyonkarahisar, Burdur, Antalya ve Uşak Başkanlarıma ve yönetim kurullarına ayrı ayrı teşekkür ederim.
Bizi yalnız bırakmayıp kongremize katılan Genel Başkanımıza, Genel Başkan Vekilimize, değerli misafirlerimize ve dava arkadaşlarımıza teşekkür eder hepinizi en derin saygı ve muhabbetlerimle selamlarım. Isparta Büro Memur Sen 2.Olağan Genel kurulunun Ülkemize, Milletimize, tüm çalışanlara,  Memur Sen ve Büro Memur-Sen camiasına hayırlı olmasını diler saygı ve selamlarımı sunarım” dedi.
BÜRO MEMUR – SEN’DE
YENİ BAŞKAN MUHARREM AKKANAT
Kongrede son olarak seçimlere geçildi ve yapılan seçimler neticesinde tek liste ile gidilen kongrede Muharrem Tekkanat kullanılan oyların tamamını alarak göreve getirildi. / Yunus ÖZLER
Buna göre; Muharrem Tekkanat Başkanlığındaki Büro Memur – Sen Isparta Şubesi Yönetimi şu isimlerden oluştu;
Şube Başkanı Muharrem TEKKANAT
Şube Başkan Vekili Kahraman ÇAKIR
Teşkilatlanma Engin DOĞAN
Mali İşler Mustafa ŞENGÜL
Basın ve İletişim Halil MANAY
Mevzuat Ve Toplu Sözleşme Reşat ÇAYLAK
Eğitim ve Sosyal İşler Yusuf ULUIŞIK
İŞTE O KONGREDEN GÖRÜNTÜLER:









Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °