Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Burdur İHH’nın Ev Sahipliğinde; İHH’dan Arama-Kurtarma Eğitimi

Burdur İHH’nın Ev Sahipliğinde; İHH’dan Arama-Kurtarma Eğitimi

ISPARTA 30.11.2021 12:43:00 0
Burdur İHH’nın Ev Sahipliğinde; 
İHH’dan 
Arama-Kurtarma 
Eğitimi
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Arama Kurtarma Bölge Başkanlığı tarafından Burdur‘da Burdur, Isparta ve Antalya’daki gönüllülere afetlere karşı eğitim verildi. Söz konusu eğitime 9 kişilik ekiple katılan Isparta İHH Arama – Kurtarma Ekibinin Sorumlusu Uğur Erpolat, eğitimlerin son derece yararlı geçtiğini bildirdi.
 
İHH Burdur, Isparta ve Antalya Şubesi arama kurtarma ekiplerinin katıldığı ve iki gün süren eğitimin ilk gününde İHH Arama Kurtarma ekibi Antalya Bölge sorumlusu Ali Uygur tarafından öğretmenevinde teorik eğitim verildi. İkinci gün ise Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Merkez Yerleşkesinde yıkımı devam etmekte olan KYK Kız Yurdu enkazında arama kurtarma ve enkazdan yaralı kurtarma eğitimleri verildi.
ENKAZDA KULLANILAN TEÇHİZAT
HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI
Isparta İHH Arama – Kurtarma Birimi sorumlusu Uğur Erpolat; “Antalya İHH Arama Kurtarma sorumlusu Ali Uygur bey geldi ve bize enkazdan yaralı kurtarma eğitimi, enkazda neler yapılması gerektiği gibi konularda eğitim verdi. İlk gün teorik eğitim aldık ikinci gün ise pratik eğitim aldık. Eğitimlerimiz ekiplerimiz için son derece faydalı oldu” dedi.
ERPOLAT; “SON DERECE
FAYDALI BİR ÇALIŞMA OLDU”
Isparta İHH Arama – Kurtarma Birimi sorumlusu Uğur Erpolat, söz konusu eğitim çalışmasına Isparta olarak; Ruhi Uygun, İsa Aytuna, Sami Tabur, Emre Uygun, Mahmut Polat, Mustafa Aygün, Seyid Rıza Koçmak ve İdris Algoni olmak üzere toplam 9 kişilik bir ekiple çalışmalara katıldıklarını belirterek, meydana gelebilecek afetlere karşı 7/24 hazır olarak vatandaşımıza yardım edebilmek için eğitimli olmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.
İHH ARAMA – KURTARMA EĞİTİMİNDEN GÖRÜNTÜLER;







 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °