Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bundan sonra atacağımız adımlar var

Avukat Tahir Alan’ın oğlu Doğukan’ın erkekliğe ilk adımı attığı sünnet töreni için haftasonu ilimize gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Ali İhsan Tola için düzenlenen anma

ISPARTA 17.05.2016 06:29:00 0
Bundan sonra atacağımız adımlar var
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Avukat Tahir Alan’ın oğlu Doğukan’ın sünnet töreni için cumartesi akşamı Isparta’ya gelmiş ve geceyi burada geçirmişti. Pazar sabahı Güneykent’te köylülerle gül toplayan Bakan Soylu daha sonra Uluborlu ve Senirkent ilçelerini ziyaret etti. Bakan Soylu, Senirkent’te 7 yıl önce hayatını kaybeden Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Ali İhsan Tola için düzenlenen anma programına katıldı. Bediüzzaman'ın talebelerinden Hüsnü Bayram ağabey de mevlitte hazır bulunurken, Isparta Valisi Vahdettin Özkan ve Isparta Milletvekili Said Yüce de katıldı.
YAPACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR
Burada bir konuşma yapan Bakan Soylu, ülkenin çok noktadan ve sıkıntılı zamanlardan bugünlere ulaştığının altını çizerek, şunları söyledi: “Bugün konuşabildiğimiz, bugün ifade edebildiğimiz, bugün anlatabildiğimiz, bugün dertlenebildiğimiz ve bugün kendimizi ifade edebildiğimiz bir noktadayız. Özümüzü paylaşabildiğimiz, korkmadığımız, ürkmediğimiz, çekinmediğimiz bir noktadayız. Yapacağımız çok şey var. Bundan sonra atacağımız adımlar var. bütün dünyaya söyleyeceğimiz sözler var. Ve hakiki sözler var. Bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Dünyanın da buna ihtiyacı var. bu mücadelenin hiçbirisi boş mücadele olmamıştır. Hepsinin bir hedefi, hepsinin bir amacı, hepsinin bir menzili olmuştur. İşte o menzile yönelik bir adımı burada bazen toplanan bu güzel topluluk, bazen şuradaki sözler, bazen atılan bir adım, bazen biat edilen bir nutuk, bazen yapılan bir külliye, bazen belki de bir feryat değildir. Yine söylüyorum; ne dile getiren biziz, ne de yapan biziz. Bizim inancımız budur. Elbette ki büyük ızdıraplar çekilmiş, bazen buralar çilahane olmuş, çileler çekilmiş ama bunların hepsi başta Bediüzzaman Said Nursi olmak üzere bu toprakları terk etmemiş. Bu topraklarla birlikte olmuş. Kendisine teklifler yapılmış, gel buralarda sana her türlü zemini hazırlayalım denmiş. Anadolu’yu bırakmamış, Anadolu’dan kopmamış.”
MEZARINI KAYBETMEYE ÇALIŞMIŞLAR
Öte yandan Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarını kaybetmeye çalışanların olduğunu belirten Bakan Süleyman Soylu, “Ama hakikatleri kaybetmenin zor olduğunu anlamamışlar. İşte on yıllar sonra yine burada insanlar. Yüzyıllar sonra yine burada insanlar. Hep birlikte hakikatlerin peşinden gidecekler. İnsan hakikatin peşinde olduğu müddetçe insandır” diye konuştu.
Konuşmanın ardından  Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan mevlit, Risale-i Nur dersi ve duaların ardından kılınan öğle namazının ardından sona erdi. Mevlide çeşitli illerden çok sayıda misafir iştirak etti. 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °