Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bu sergi ‘Doğasever’ sergi: HEM’den bir kurs daha

Bu sergi ‘Doğasever’ sergi: HEM’den bir kurs daha

ISPARTA 18.09.2019 14:02:00 0
 Bu sergi ‘Doğasever’ sergi: 
HEM’den
bir kurs daha
Isparta Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Fatma Demirdal tarafından ‘Yaz Kursları’ kapsamında Şehit Ali Yılmaz Borsa İlkokulunda açılan Şiş örgü (amigurumi) kursunun dönem sonu sergisi yapılan görkemli törenle açıldı.
 
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kursta, ‘Amigurumi’ adı verilen teknikle çizgi film karakterlerinden de esinlenerek çocuklar için organik oyuncaklar üreten kursiyerler, aile ekonomisine de katkı sağlıyor.
BU KURS ÇEVRECİ KURS
Bugün gerçekleştirilen serginin açılışına; Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Niyazi Karadem, Müdür Yardımcıları Abdullah Uygun, Emine Çınar ve Yusuf Özcan, Usta Öğretici Fatma Demirdal, kursiyerler ve mahalle sakinleri katıldı.
DEMİRDAL; “KURSTA YAPTIĞIMIZ
ESERLER TAMAMEN DOĞAL”
Kursun açılış kurdelası, Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Niyazi Karadem tarafından kesildi. Açılışın ardından davetliler kursu gezerek sergilenen ürünlerle ilgili incelemelerde bulundular. Kursun Usta Öğreticisi Fatma Demirdal; “Oyuncaklarda kullanılan iplerde herhangi bir katkı maddesi bulunmuyor. Oyuncaklarımız tamamen doğaldır. Diğer bir deyişle antibakteriyel ve kanserojen madde içermeyen iplerle oyuncak bebek ve çizgi film karakterli oyuncaklar ürettik. İçlerinde birinci kalite boncuk elyaf kullandık. Kurs süresince ürettiğimiz bu organik oyuncaklar özellikle annelerden büyük ilgi gördü. Kursiyerlerimiz bu sayede hem kendi ürettiklerini satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar hem de çocuklar sağlıklı oyuncaklarla oynuyor.
“BİZE BU İMKANI
VERENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ”
Kursu başarıyla bitiren kursiyerler ise; “Çocuklarımız doğal oyuncaklarla oynasın diye kurs boyunca iplikle bebek, tavşan, kelebek, fil, zürafa örerek üretim yaptık. Ürettiğimiz bebeklere atölyede diktiklerimiz kıyafetleri giydirdik. Kursumuz son derece başarılı ve faydalı geçti. Bize bu imkanı tanıyan başta Halk Eğitim Merkezi yönetimi olmak üzere Usta Öğreticimiz Fatma Demirdal hocamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dediler.
HEM MÜDÜRÜ KARADEM; “BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURDULAR”
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Niyazi Karadem ise konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bu kursta kursiyerlerimiz ‘Amigurumi’ örgü tekniğiyle oyuncaklar yapmasını öğrendiler ve ürettiler. Böylece, kursiyer bayanlarımız hem boş zamanlarını en iyi değerlendirme imkanı buldular hem de ekonomik hayata katkı sağladılar. Diğer bir deyişle bir taşla iki kuş vurdular” dedi.
 
 

Anahtar Kelimeler: daha kurs sergihemdenbir doğasever sergi
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °