Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bu projeye sahip çıkın

Bu projeye sahip çıkın

ISPARTA 12.03.2018 07:08:00 0
Bu projeye sahip çıkın
Bozanönü yolunda 1 milyon 200 bin m2’lik alan üzerinde kurulması planlanan Gül 2 Sanayi Sitesi projesinin tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sanayi bakanlığının projeyi 81 vilayete örnek gösterdiğini belirterek, esnafa ‘Bu projeye sahip çıkın” diye seslendi.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, S.S. Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi’nin dün Modapark Gül Balo ve Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen olağan genel kuruluna katıldı. Burada Bozanönü yolunda 1 Milyon 200 bin m2’lik alan üzerinde kurulması planlanan Gül 2 Sanayi Sitesi projesinin tanıtımını yapan Başkan Günaydın, esnaflara ve Isparta’ya seslenerek projeye sahip çıkılmasını istedi.
İLK PROJE FEVKALADE DEĞİLDİ
 Projenin ilk ortaya çıkış hikayesini anlatan Belediye Başkanı Günaydın, Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı’nın bir gün yanına çizdirmiş olduğu Gül 2 Sanayi Sitesi projesiyle geldiğini ifade ederek, “Proje fevkalade değildi. Ülkemizde hep öyle projeler yapılıyor. Dedim ki; bu benim alanıma giriyor. Gel şu projeyi ben çizivereyim bir bakalım dedim. Projeyi ben çizdikten sonra benim haberim olmadan Mehmet bey ve arkadaşları Ankara’ya giderek, projeyi sanayi bakanına sunmuşlar. Sanayi bakanı bunun üzerine bu projeyi nasıl çizdiniz demiş. Bakana  projeyi benim çizdiğimi anlatmışlar. Bunun ardından sanayi bakanı benim de aralarında olduğum 9 belediye başkanı ve 9 valiyi Ankara’ya çağırdı. Bu proje 9 ilde örnek yapılsın düşüncesi ortaya çıkmış. Bu toplantının ardından bir ay geçmeden 81 belediye başkanını Ankara’ya çağırdılar. Bakan, bu projenin ülkemize uygulanacağını ve şehirlerin yenileceğini söyledi. Ancak bunlara rağmen yukarı sanayinin kaldırılacağını söylemek siyasette yanlışlığa girer. Isparta’mızın en önde gelen bir vilayet olmasını istiyoruz. Biz bu konuda samimi olarak çalışıyoruz” dedi.
VERDİĞİM SÖZÜN HALEN ARKASINDAYIM
81 şehirde bu projenin uygulanması için harekete geçildiğinin altını çizen Başkan Günaydın, “888 milyon lira altyapı için para verilmesi düşünülüyor. Halbuki altyapıya ben yardımcı olacağım. Türkiye’de altyapıyı kendi imkânlarıyla yapan tek belediye Isparta Belediyesi’dir. Altyapıyı Türkiye’de en iyi yapabilen yer Isparta’dır. Yeni kurulacak sanayinin altyapısını da yapalım. Orada kat karşılığı birkaç dükkan bahanesiyle altyapı için verdiğim sözün halen arkasındayım” şeklinde konuştu.GÜLSES GAZETESİ
TÜRKİYE ÖNDERLİĞİNİ YAPACAK BİR PROJE UMUDUYLA YAPILMIŞTIR
Sanayi bakanının ilk taslak projeyi çok beğendiğini dile getiren Başkan Günaydın, projenin tamamlandığını ifade etti. Günaydın, “Bu proje çağa uygun, insanların huzur ve rahat ortamda çalışabileceği ve Türkiye önderliğini yapacak bir proje umuduyla yapılmıştır. Projenin tamamlanmış halinin tekrar sayın bakana gösterilmesini istiyorum. Bu Isparta’nın projesi. Telafer’de şehidimiz için bir proje vardı, onu da çizdik. O benim projem değildir. Genel başkanımız istemişti, çizdik. Bu proje de Isparta’nın projesidir. Dumlupınar, Nevşehir Üniversitesi projeleri de Isparta’dan çizilmiştir ve yapılmıştır. Onlar artık benim değil Türkiye’nin projeleridir. Onlar bizim boyutumuzu aştı artık. Arzu edelim ki sanayi projesi de Isparta’yı aşsın Türkiye’nin projesi olsun” diye konuştu.
BU PROJEYİ ENGELLEMEYE ÇALIŞMAYIN
Başkan Günaydın, “Mehmet beyin ilk çizdirdiği proje mevcut sanayi sitesinin aynı benzeriydi. Burada her taraf araç, gereç, yeşil alanlar lüzumsuz yere konmuş. O gün bu projeyi yapanlardan Allah razı olsun. O gün öyleydi, bugün de böyle bir bilgi var. Bu projeyi yapacağız. Mehmet çok samimi bir değerli arkadaşımız. Onun temiz kalbinden dolayı ben bu projeyi çizme arzusunda oldum. Sanayi bakanlığı da buna dört elle sarılıyor. Şuanda 81 vilayet içerisinde projenin uygulanacağı ilk 9 ilde Isparta’dan start verilecek. 81 vilayette Isparta’yı bakanlık ön plana alıyor. Şimdi bu projeyi engellemeye çalışmayın. Bu ayıptır. Isparta’ya yapılacak bir eseri engelliyorsanız o 7 günah gibi bu da büyük bir günahtır. İnsanlar siyasetin hırsına kapıldığı zaman maalesef böyle oluyor. Isparta’nın projesine sahip çıkın” diyerek sözlerini noktaladı.
 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °