Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bu Bayram ONLİNE Bayramlaştık!

Bu Bayram ONLİNE Bayramlaştık!

ISPARTA 16.05.2021 10:09:00 0
Bu Bayram 
ONLİNE 
Bayramlaştık!
Bayram sevinci Koronavirüsü yendi. Vatandaşlar buruk geçen bayramın çaresini ‘online’ bayramlaşmada buldular Yan yana gelemedikleri sevdikleriyle ‘görüntülü’ görüşmeyle bayramlaştılar.
 
Ramazan Bayramı'nda uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı Isparta’daki binlerce aile sevdikleriyle 'online' bayramlaştı. Aile üyeleri, bayramlıklarını giyip kameranın karşısında geçerek şehir dışındaki yakınlarını görüntülü arayarak bayramlaştı.
KARAÇAY AİLESİ ‘ONLİNE’ BAYRAMLAŞTI
Koronavirüs (Covid – 19) tedbirleri kapsamında tüm yurtta Ramazan Bayramı’nı da içine alan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Bayramlarda geçen yıllarda yapılanın aksine evde kalan vatandaşlar sevdikleriyle uzaktan da olsa bayramlaşmanın yollarını aradı. Isparta’daki dört kişilik bir aile ise çareyi ‘online’ bayramlaşmada buldu. Aile üyeleri, bayramlıklarını giyip kameranın karşısında geçerek şehir dışındaki yakınlarını görüntülü aradı. Özlem dolu dakikalar geçiren aile üyelerinin mutluluğu ise görüntülere yansıdı. Evin en küçük çocuğu ise geleneği bozmayarak dedesinden bayram harçlığını istedi. Uzaktan da olsa mutlu olduklarını belirten aile, eski bayramların kıymetini anladıklarını kaydetti.
“BURUK VE ÜZÜNTÜLÜ BİR BAYRAM”
Eski bayramların aksine bu bayramın buruk ve üzüntülü geçtiğini dile getiren Karaçay Ailesi Yeliz ve Veli Karacay; “İnşallah bu pandemi sona erecek ve önümüzdeki bayramlarda yine eskisi gibi hep birlikte mutlu bayramlar geçireceğiz. Bu durum büyüklerimizi biraz daha fazla etkiledi. Çocuklar ‘biz ne yapacağız bugün’ dediler. Anneannemizle görüştük, kendisi çikolatayı bile salona getirmemiş, mutfakta bırakmış. Ama inşallah her şey iyi olacak ve sağlıklı olacağız” dediler.
“YAKINLARIMIZDAN UZAKTAYIZ”
Sabah erkenden kalkan evin çocukları ise bayramlık kıyafetlerini de giydiklerini vurgulayarak; “Sabah kalktık, bayramlıklarımızı giydik, Bu bayramı evde geçirdiğimiz için aslında biraz üzüldük. Ailemizle yakındayız ama anneannemizden, babaannemizden uzakta kalıyoruz. Bu sağlığımız için böyle olacak sonraki bayramlarda inşallah beraber olacağız. Görüntülü konuşunca seslerini duyduğumuz için en azından biraz mutlu olduk” şeklinde konuştular.
 

Anahtar Kelimeler: bayramonlinebayramlaştık
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °