Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Böyle Giderse TAM KAPANMA Kapıda!

Böyle Giderse TAM KAPANMA Kapıda!

ISPARTA 19.04.2021 20:55:00 0
Böyle Giderse 
TAM KAPANMA 
Kapıda!
Vaka sayılarındaki artış önümüzdeki günlerde düşmezse Ramazan Bayramı’nda 9 günlük tam kapanma kapıda. Virüsün getirdiği ekonomik yükün altında iyice ezilen Ispartalı esnaflar ise tam kapanmayı istemiyor.
 
Kısmi kapanmaya rağmen vaka sayılarının her geçen gün artması başta esnaf olmak üzere vatandaşı tedirgin ediyor. Virüsün yayılımı her geçen gün artış gösterince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı 'Vaka sayıları düşmezse çok daha sert önlemler alınabilir' sözleri akıllara geldi. Vaka sayılarında düşüş yaşanmazsa Ramazan Bayramı’nda 9 günlük tam kapanma olabileceği konuşulmaya başlandı.
“ESNAF İÇİN BÜYÜK KAYIP OLUR”
Esnaflar, bayramda uygulanması muhtemel tam kapanmanın esnafı olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi. Piyasanın hareketlilik kazandığı bayram ve öncesinde kepenk kapanmasının büyük bir kayıp olduğunu ifade eden Esnaflar; “ilk 15 gün Ramazan fırsat bilinip kapansaydı. Kuaför, berber, tuhafiyeci, tatlıcı gibi birçok esnafın işleri bayrama doğru hareketleniyor. Şimdi kısmi kapanma bayrama doğru tam kapanma olursa esnaf için büyük kayıp olur. İnşallah böyle bir şey olmaz” dedi.
“BİZ EKMEĞİMİZİN DERDİNDEYİZ”
Vatandaşın maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmediğini de sözlerine ekleyen esnaflar; “Tüm açıklamalarımda kurallara uyulması konusunda belirtiyorum. Böyle giderse iyi olmaz. Biz devletimizin aldığı kararlara saygılıyız ama vatandaş da saygılı olmalı. Esnaf kurallara uyuyor çünkü ekmek parası derdi var” ifadelerini kullandılar.

Anahtar Kelimeler: kapanmakapıda gidersetam böyle
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °