Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Boyacı’ya esnaftan tam not

Boyacı’ya esnaftan tam not

ISPARTA 12.03.2018 07:19:00 0
Boyacı’ya esnaftan tam not
S.S. Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı, olağan genel kurulda sanayi esnafının tam güvenini alarak güven tazeledi. Esnafa güvenlerinden dolayı teşekkür eden Boyacı, Yeni Sanayi Sitesi’ne de ayrı bir parantez açarak, “Oradaki esnaf arkadaşlarıma seslenmek istiyorum; yeni sanayi sitesi kaldırılmayacak” dedi.
 
S.S. Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı dün Modapark Gül Balo Düğün ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Kongreye Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ticaret İl Müdürü Özcan Kesmen, ITSO yetkilileri, siyasi parti temsilcileri ve kooperatif üyeleri katıldı. Oldukça geniş katılımlı gerçekleştirilen kongre öncesinde şehitlerimiz için mevlit okutuldu. Kongre ilk olarak divanın oluşturulmasıyla başladı. Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız söylendi. Daha sonra mevcut yönetimin faaliyet ve denetim raporları okunarak, oybirliği ile ibra işlemi gerçekleştirildi.
DÜĞÜN SALONU ÜYELERE YAKIŞIR ŞEKİLDE YENİLENİYOR
Kongrede konuşan S.S. Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı, dönem içerisinde yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. 20 yıldır açılmayan 281. Cadde’nin araç trafiğine açıldığını ifade eden Boyacı, düğün salonunun da üyelere yakışır bir şekilde yenilendiğini söyledi. Caminin ek inşaatının da tamamlandığına değinen Boyacı, Diş Hastanesi yolunda duvarın da hükümet tarafından bedelsiz olarak yapıldığını kaydetti.
20 YILDIR AÇILMAYAN YOL AÇILDI
Yaptıkları hizmetlerin detaylarını anlatan Mehmet Boyacı, şunları söyledi: “Buraya 20 yıldır bir yol açılmazken Valimiz Sayın Şehmus Günaydın, belediye başkanımız ve milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleriyle çok güzel bir yol açıldı. Bu yol açılımı için 30 kez Ankara’ya gittik. Ankara’daki olayımızı Süreyya beye çözdürdük, DSİ köprü yapmıyordu, sayın valimiz de bu konuyu çözdü. Ali Bolat beyin destekleriyle de bu yolu açtık. Altyapı, elektrik ve su tesisatında kooperatiften 183 bin lira para harcadık. Sayın belediye başkanımız da 86 kamyon asfalt döktü. Bu yol 15 metreydi, sayın belediye başkanımız burayı 30 metreye çıkardı. Ayrıca burası Çünür’e anayol olarak bağlanıyor.
DUVAR BEDELSİZ YAPILDI
6 yıl önce 583 bin liraya duvar yapılmıştı. Şimdi sayın Süreyya vekilimizi, sayın valimizi ve karayollarını aradım, devletimiz, hükümetimiz bu duvarı bedelsiz yaptı.
BOYACI’DAN KİRA ÇIKIŞI
Burada 451 üyemiz var. Mehmet Boyacı kiraları artırıyor deniliyor. Kardeşimden 15 bin lira istedik, 10 bin liraya kiraya verdirdim, kayınpederimin yıllık 5 bin lira kirası var. Ben kira artırmıyorum. Ben avro ve dolarla kirada oturdum. Bunu söyleyenler ayıp ediyor. Burada kentsel dönüşümle yapacağımız işler var.”
YENİ SANAYİ SİTESİ KALDIRILMAYACAK
Öte yandan Yeni Sanayi Sitesi’nin kaldırılacağı söylentilerine değinen Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, “Yeni Sanayi Sitesinde olan esnaf arkadaşlarımıza sesleniyorum; sanayi sitesi kalkmıyor. Orada 690 dükkan varken 1250 dükkana çıkmış. Veresesi ise 2500 kişi. O sanayi yıkılıp da yeşil alan olmayacak. Burada belediye başkanımız ve bana suç atmayın. Belediye başkanımızla Gül 2 sanayi sitesini kredi çıksın diye 9 il arasına aldırdık. Oradaki esnaf eğer razı olursa sıfır faizli 13 yıl 2 yıl ödemesiz kredi imkanı var. Kiracı razı olursa yüzde 2 faizle 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Ama taşınmazlarsa sanayi kalacak. Yukarı sanayide maden işin 300, ITSO’nun 400 üyesi var. Başkan sanayiyi kaldıracak diyorlar, hiç öyle bir şey yok. Modern bir sanayi yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Bursa’da bunu yapmış, Konya 17’inci sanayiyi kuruyorlar. Korkmayın yeni sanayi sitesi taşınmıyor. Bakanlık onayladı, projesi çizildi. Bu proje yapılacak. Yeni sanayi sitesi de kalmayacak”  diye konuştu.
Konuşmanın ardından yapılan seçime tek liste ile giren mevcut başkan Mehmet Boyacı güven tazeledi.
İŞTE YENİ YÖNETİM
Mehmet Boyacı(Başkan)
Mevlüt Turan
 Mustafa Gönülal... GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °