Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Boyacı, Bakan Selçuk'la görüştü

Boyacı, Bakan Selçuk'la görüştü

ISPARTA 5.02.2019 06:10:00 0
Boyacı, Bakan Selçuk
İşletmelerdeki ara eleman sorunun çözümü noktasında meslek liseleri büyük önem taşıyor. TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için yoğun gayret sarf eden Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, meslek liselerinin sorularını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüştü.
Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyacı ve yönetim kurulu üyeleri Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ziyaret etti. Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisinde bulunan TOBB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ve genel olarak meslek liselerinin sorunlarının gündeme geldiği görüşme ile ilgili Gülses’e açıklama yapan Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, “25 yıl esnaf olarak ara eleman sorununu en çok yaşayan kişilerden biriyim. Bu yüzden ara elman sorunun çözümünü önemsiyoruz. Ara eleman geleceğimizdir” dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yapılan görüşmenin oldukça verimli olduğunu bildiren Boyacı, “Sayın Bakanımız eğitimin içinden gelen bir kişi olması nedeniyle hem sorunları vakıf hem de sunulan önerilere açık bir kişi. Türkiye’de mesleki eğitimin geleceği oldukça parlak” şeklinde konuştu.
 
ATÖLYE İHALESİ EN KISA ZAMANDA YAPILACAK
Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisinde bulunan TOBB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi özelinde mesleki eğitimin geliştirilmesi için yapılacakların gündeme geldiği ziyaretin çok olumlu geçtiği öğrenildi.
Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisinde eğitim veren TOBB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin atölye ihtiyacını gündeme getirerek atölyenin yeni döneme yetiştirilebilmesi için biran evvel ihalenin yapılarak temelinin atılması noktasında talepte bulundu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk atölye talebinin en kısa sürede yerine getirileceğini ve ihalenin en kısa sürede yapılacağının müjdesini verdi.
KOZMETİK PROGRAMI İÇİN BAKANDAN DESTEK İSTEDİ
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’nun talimatıyla Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım tarafında düzenlenen 2023 Vizyon Belgesi Perspektifinde düzenlenen eğitim çalıştayı ile ilgili de bilgi alan Bakan Selçuk’a kooperatif olarak sunulan raporda gündeme getirilen konular aktarıldı. 
TOBB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine açılaması talep edilen programlardan kozmetik programı ve eklemeli imalat programlarının açılabilmesi için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan destek istendi. Programların açılabilmesi için Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım’ın modüllerin hazırlanması noktasında çalışma yapacağı öğrenildi.
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım’ın talimatlarıyla ilçelerden ve köylerden TOBB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini tercih edecek öğrencilere çıraklık okulu yurdu ve diğer yurtlarda barınmaları için gerekli çalışmaların yapıldığı bilgisini verdi.
Türkiye’de artan obezite ve buna bağlı hastalıkların önüne geçilmesi için eğitimin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Gül Küçük Sanayi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, obezitenin önlenmesi noktası ortaokul ve liselerde gıda öğretmenleri görevlendirilerek ders şeklinde eğitimler verilmesinin faydalı olabileceği önerisini gündeme getirdi.
MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİ ÖĞRENCİLERE ANLATILACAK
Gül Küçük Sanayi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a kendilerini kabul ettikleri için teşekkür ederek, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım’ın destekleri ve izni ile köylerde, ilçelerde, şehir merkezinde okuyan öğrencilere meslek okulları hakkında bilgilendirme yapılacağının bilgisini verdi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk mesleki eğitimin yaygınlaştırılması ve sektörün talep ettiği ara elemanların yetişmesi için çalışmalar yapıldığını belirterek, buna yönelik iş garantili 100 yeni meslek alanının açıldığını, bu yönde çalışmaların devam edeceğini söyledi. TOBB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesindeki bölümlerin birçok sektörde ara eleman sıkıntısını ortadan kaldıracak nitelikte olduğunu söyledi.
 GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler: gör?şt? selçukla bakan boyacı
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °