Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BLT TÜRK TV Test Yayınına Başladı

BLT TÜRK TV Test Yayınına Başladı

ISPARTA 24.09.2019 18:18:00 0
BLT TÜRK TV Test Yayınına Başladı

Haber, spor, müzik, çocuk programı, film, belgesel, sağlık, kültür gibi birçok alanda ulusal bazda yayın yapacak olan Isparta'nın yeni kanalı BLT Türk Televizyonu, Türksat 4 A Uydusunda Frekans; 12265, Sembol; 27500 ve Polarizasyon; V (Dikey) yayın yapıyor.

BLT Türk Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Bolat, bir yıllık zorlu süreçten sonra test yayınına başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.



HEDEF; ULUSAL KANAL OLARAK İLK
ON TELEVİZYON ARASINDA YER ALMAK
Televizyon olarak Türkiye’nin sayılı stüdyolarına sahip olduklarını belirten Yaşar Bolat; “Stüdyolarımız son teknolojik cihazlarla donatıldı. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülerek yapıldı. HD olarak ulusal kanal formatında yayın yapacağız. 4 K yayınlarına uygun şekilde hem ulusal hem de yerel olarak bölgenin televizyonu olacağız. Aynı anda Türkiye’nin değişik bölgelerinden canlı yayın yapabileceğiz. Bu kapsamda canlı yayın cihazlarına sahibiz.

Ayrıca gerekli insan kaynağımızı da oluşturduk. Hedefimiz, ulusal kanal olarak en iyilerin arasında yerimizi almaktır” diye konuştu.

+

GAZETE DİYE YOLA ÇIKILDI, EN MODERN
TELEVİZYON KANALI OLUŞTURULDU
BLT Türk Televizyonunun kuruluş hikayesini anlatan Yaşar Bolat; “Bu eser büyük uğraşılar ve emekler sonrasında meydana çıktı. Biz aslında yerel bir gazete anlayışıyla yola çıkmıştık. Sonra Isparta’da ikinci bir yerel kanal boşluğu olduğunu gördük ve yeni bir televizyon kanalı oluşturmaya karar verdik.

İstanbul ve Ankara’daki ulusal kanalları gezmeye gittiğimizde bu işin sadece yerelde kalarak küçük düşünülemeyeceğini görerek ulusal çapta bir kanal oluşturmaya karar verdik.

İlk hedefimiz ulusal televizyonlar arasında en önlerde yerimizi almak. Bu doğrultuda Ankara’da kendi stüdyomuzu kurduk, İstanbul’da ise kiralama yöntemine gideceğiz” dedi.

SÜREYYA SADİ BİLGİÇ’E ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ
BLT Türk Televizyonunun tamamen öz kaynak ile yapıldığına dikkat çeken Yaşar Bolat, devletten hibe ve kredi desteği olmaksızın tamamen Bolatlar Anonim Şirketinin öz kaynaklarıyla yapıldığını söyledi.

Kurulum sürecinde bazı bürokratik sıkıntılarla karşılaştıklarını belirten Yaşar Bolat; “Maalesef bazı bürokratik sıkıntılarla karşılaştık. Bu noktada değerli büyüğümüz, abimiz TBMM Başkanvekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç yardımımıza koştu. Teşekkür ediyoruz” dedi.



Telif hakları ödenerek birçok yerli ve yabancı film arşivi oluşturduklarını belirten Yaşar Bolat; “Kanalımız haber, spor, sağlık, müzik, çocuklara yönelik yayınlar, belgeseller, film ve açık oturum gibi programlarla dolu-dolu olacak. Canlı yayınlarımız olacak” diye konuştu.

ELEŞTİRİLERE KULAK TIKADIK, YATIRIMI ISPARTA’YA YAPTIK
Kuruluş aşamasında bazı eleştirilere maruz kaldıklarını belirten BLT Türk Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Bolat, son olarak şunları söyledi; “Ulusal kanal sahipleriyle yaptığımız görüşmelerde neden bu yatırımı Isparta’ya yaptınız şeklinde bazı eleştirilerle karşılaştık. Kayseri, Elazığ, Rize gibi birçok il televizyon merkezlerini İstanbul’a kurmuşlar. Biz onlar gibi düşünmedik. Isparta milliyetçisi olarak önce kendi şehrimiz dedik ve bu önemli eseri Isparta’ya kazandırdık.”

BLT TÜRK TV
TÜRKSAT 4 A UYDUSU
FREKANS; 12265
SEMBOL; 27500
PLARİZASYON; V (DİKEY)


Anahtar Kelimeler: başladı yayınına test
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °