Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Biz yutacağımız lokmayı boğazımıza göre ölçtük

Biz yutacağımız lokmayı boğazımıza göre ölçtük

ISPARTA 18.07.2017 05:15:00 0
Biz yutacağımız lokmayı boğazımıza göre ölçtük
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir’in yeni otogarın yeriyle ilgili açtığı davayla ilgili Isparta Bölge İdare Mahkemesi’nin kararının bir üst mahkeme olan Konya Bölge İdare Mahkemesi’nden dönmesini “Konya, Isparta’daki otogarın yerinin doğru ya da yanlış olması noktasında tekniker bilgisine sahip değildir. Isparta’daki yüce mahkememiz tekrar ele alacak. Nüfusumuz 2 milyonda olsa yeri burası olmalı. Bilirkişi tayin etseler bunu görecektir” sözleriyle değerlendirdi.
Çünür Mahallesi’nde 200 dönüm üzerine inşa edilen yeni otogarın yeriyle ilgili İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir’in Isparta İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma talebi reddedilmiş, bunun üzerine Özdemir, Konya Bölge İdari Mahkemesi’ne taşımıştı. Davayı kabul eden Beşinci İdari Dava Dairesi, dosyanın tekrar İdari Mahkemesi’nde görülmesine karar vermişti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Konya’nın Isparta’daki otogarın yerinin doğru ya da yanlış olması noktasında karar verecek teknik bilgiye sahip olmadığını belirterek, Isparta’daki mahkemenin konuyu tekrar ele alacağını söyledi.
Günaydın, “Bu konuyu birisinin konuşabilmesi için bilimsel seviyede uzman olması gerekiyor. Konya’dan geri gelebilir. İlk gün safsata olduğu anlaşıldı. Buradaki mahkememiz buna itiraz etti. Ama Konya burayı bilmiyor ki. Konya bilirkişisi yok ki. Konya, Isparta’daki otogarın yerinin doğrudur ya da yanlıştır diye tekniker bilgisine sahip değildir. Ama kargaşalık var deyince esastan bir daha görülsün diye gönderebilir. Isparta’daki yüce mahkememiz tekrar ele alacak. Aldığı zaman bakacak ki; ileri ki tarihlerde şehrin içerisinde İstanbul yolunun sağından büyük bir bulvar yol geliyor. Yine İstanbul yolunun solundan büyük bir bulvar geliyor. İstanbul yolu kullanılmasa da oluyor. Otogara girerken 40 metrelik bir yerden Akkent’ten Eğirdir yoluna bağlanıyor. Akkent’ten sola döndüğünüzde yola doğru gittiğinizde ilerideki daha yapılmayan 1/100.000 ölçekli haritayı baz alarak çevre yoluna gidiyor. Yine otogara girerken isterse üniversite yolundan isterse buradan gelebilecek. 1/100.000 ölçekli harita ele alınmış. Bu harita belki 10 senede yapılmayacak. Biz 10-15 sene sonra yapılacak yolun bağlantısını da imar olarak oluşturduk” dedi.
Fevzi Özdemir’in yeni otogarın Baladız’a yapılması konusundaki görüşünü de değerlendiren Günaydın, şunları söyledi: “Otogar Baladız’a yapılması gerektiği yönündeki konuşmanın ileri düzeyde safsata olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu otogarın yeri değişmeyecektir. Bilirkişi tayin etseler bunu görecektir. Siyasi mi düşündü, kıskandı mı bilemiyorum bu olaya anlam veremiyorum. Fevzi beyin dışında yeriyle ilgili eleştiride bulunan olmadı. Zaten ondan beklenir, başka birisinden beklenme şansı da olamaz.
NÜFUS 2 MİLYONDA OLSA YERİ BURASI OLMASI GEREKİR
Isparta’nın nüfusu 2 milyon da olsa yeri burası olması gerekir. Türkiye’de en büyük hatamız kalıcılığı düşünmüyoruz. Bir Alman 200-500 seneyi düşünüyor. Biz 5 yılı düşünmüyoruz. Otogarın yeri 5-6 kez değişti. Bu otogara uzun yıllar gidecek. Yeri de güzel. yanında üniversitemiz ve hastanemiz var. otobüs ve diğer araçların ulaşım açısından trafiği de kolay. Bunun imarı daha önce yapılmış. Bu imarı 35 yıl önce yapmışlar. Şimdi de büyük bulvar ve yollar bağlantısını koyduk. Şuanda da şehir imarı için meclise başvuruyoruz. Bunu şehirci mimar olarak söylüyorum. Baladız’a yap diyorsun. Baladız’dan ikinci bir hat mı koyacağız, oradan buraya raylı tren mi koyacağız? Organize Sanayi uzak diye zorlanıyoruz. Eleştirileri ilimden, bilimden uzak, yetersiz görüyorum.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN DİYE YAPILAN BİR PROJEDİR
Siyasette biz çok gerilerden giden bir milletiz. Bunu spekülasyon yapmak isteyenler var. Başarıların gerçekleşmemesini istemeyenler var. Parti olarak başarılı olmamasını isteyen insanlar var. bunu halk da biliyor. Biz işimize bakar ve inşaatımızı yaparız. Şuanda orada 300 kişi çalışıyor. Yakın tarihte 600 kişiye çıkacak. Biz yutacağımız lokmayı boğazımıza göre ölçtük. Burası ITKM’ye benzemez, oradan daha büyük bir inşaat. Burayı 16 ayda bitirip Isparta halkının hizmetine sunmak istiyoruz. Onlar oyalanıp, dursunlar. Bu Türkiye’ye örnek olsun diye yapılan bir projedir. Biz her işte tenkit almayı seviyoruz.”
OTOGAR KAVŞAĞININ PROJELERİ BİTTİ
Öte yandan yeni otogarın projelerinin karayolları tarafından bitirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Karayollarına otogarla birlikte otogar kavşağını da bitirin dedim. Tebrik ediyorum karayolları bölge müdürü bu konuda iyi çalışıyor. Milletvekilimiz Sayın Bilgiç de bu konuda gayret gösteriyor. İstanbul yolunun haricindeki bulvar yolu 2 taraftan birbirine bağlıyor. Böyle bir şansı bulmak her yerde mümkün değil. Biz bu şansı yakaladık” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °